Головна Новини Бізнес бюджет Гетманцев назвав місяць, коли у бюджеті може не виявитися грошей для виплат військовим
commentss НОВИНИ Всі новини

Гетманцев назвав місяць, коли у бюджеті може не виявитися грошей для виплат військовим

Данило Гетманцев попередив, Бюджетний комітет вважав, що без змін до бюджету гроші для грошового забезпечення закінчаться ще до кінця року

30 липня 2024, 16:45
Поділіться публікацією:

Голова бюджетного комітету Верховної Ради Данило Гетманцев вважає, що народних обранців мало часу на збільшення бюджету та ухвалення необхідних податкових змін. Вже наприкінці вересня можуть виникнути проблеми із грошима для військових. Як повідомляє портал "Коментарі", про це нардеп написав у себе в Telegram.

Гетманцев назвав місяць, коли у бюджеті може не виявитися грошей для виплат військовим

Виплати військовим. Фото з відкритих джерел

Гетманцев зазначив, що зараз ми маємо розуміння щодо надходження всієї необхідної міжнародної допомоги до кінця 2024 року, за рахунок якої фінансується левова частка невійськових витрат. У той же час проходження другої половини року в частині військових витрат менш виразне. За оцінками бюджетного комітету, ситуація з поточним утриманням війська, зокрема виплатою грошового забезпечення військовим, може загостритися вже наприкінці вересня.

"Втім, підняття окремих податків для покриття дефіциту у фінансуванні військових витрат, на жаль, не уникнути. Завдання парламенту зараз знайти широкий суспільний компроміс у цьому питанні щодо оптимального набору податкових ініціатив, фінансування бюджету за рахунок внутрішніх позичок та додаткового скорочення видатків бюджету", — написав Данило Гетманцев.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр фінансів Сергій Марченко вважає справедливим кроком підвищувати податки під час війни, заради фінансування Сил оборони. Він зазначив, що не так багато громадян справно сплачують податки. Тому рішення переглядати в уряді не збираються. Про це він заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – глава Мінфіну зруйнував прогнози щодо завершення війни у 2024 році: що заявив.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини