Головна Новини Бізнес бюджет "Колективна сила": навіщо МВФ 10 країн імітують кібератаку на світову фінансову систему
commentss НОВИНИ Всі новини

"Колективна сила": навіщо МВФ 10 країн імітують кібератаку на світову фінансову систему

Симуляція кібератаки тривала протягом 10 днів

9 грудня 2021, 17:43
Поділіться публікацією:

Ізраїль у четвер, 9 грудня, провів симуляцію масштабної кібератаки на світову фінансову систему в 10 країнах, намагаючись розширити співпрацю, яка могла б допомогти мінімізувати будь-яку потенційну шкоду для фінансових ринків і банків. Про це повідомляє Reuters.

"Колективна сила": навіщо МВФ 10 країн імітують кібератаку на світову фінансову систему

Ізраїльські фінансово-кібернетичні чиновники беруть участь у симуляції великої кібератаки на світову фінансову систему разом із 9 іншими країнами - Reuters

Симуляція кібератаки розвивалася протягом 10 днів, коли в темній мережі з’являлися конфіденційні дані разом із фейковими новинами, які в кінцевому підсумку спричинили хаос на світових ринках і набіг на банки. Симуляція показала кілька типів атак, які вплинули на глобальні валютні ринки та ринки облігацій, ліквідність, цілісність даних та транзакції між імпортерами та експортерами.

"Ці події створюють хаос на фінансових ринках", – сказав оповідач фільму, який показали учасникам у рамках симуляції.

Ізраїльські урядовці заявили, що такі загрози можливі через численні кібератаки на великі компанії, і що єдиний спосіб стримати будь-яку шкоду – це глобальна співпраця, оскільки поточна кібербезпека не завжди є достатньо міцною.

"Нападники на 10 кроків попереду захисника", — сказав Міха Вайс, фінансовий кібер-менеджер міністерства фінансів Ізраїлю.

Учасниками ініціативи під назвою "Колективна сила" були посадовці казначейства Ізраїлю, США, Великобританії, Об’єднаних Арабських Еміратів, Австрії, Швейцарії, Німеччини, Італії, Нідерландів та Таїланду, а також представники Міжнародного валютного фонду, Світовий банк і Банк міжнародних розрахунків.

Оповідач фільму в симуляції сказав, що на уряди чинили тиск, щоб з’ясувати наслідки атаки, яка паралізувала світову фінансову систему.

"Банки звертаються з проханням надати екстрену допомогу з ліквідності в багатьох валютах, щоб зупинити хаос, оскільки контрагенти вилучають свої кошти та обмежують доступ до ліквідності, залишаючи банки в безладді та розоренні", – сказав оповідач.

Учасники обговорили багатосторонню політику для реагування на кризу, включаючи скоординовані вихідні в банку, пільгові періоди погашення боргу, угоди SWAP/REPO та скоординоване від'єднання від основних валют.

Рахав Шалом-Ревіво, інший ізраїльський фінансовий кібер-чиновник, сказав, що таку широкомасштабну атаку на світову фінансову систему повинні здійснити досвідчені зловмисники.

Спочатку моделювання планували провести на Dubai World Expo, але його було перенесено до Єрусалима через Omicron-штам COVID-19, а посадові особи брали участь у відеоконференції.

Деякі учасники заявили, що в ситуації реальної кібератаки уряди вживатимуть заходів швидше, ніж під час симуляції.

Один європейський фінансовий чиновник сказав, що в разі такого нападу його країна не буде чекати 10 днів, щоб діяти.

"Як тільки постачання грошей зіткнеться з перешкодою, принаймні в Європейському Союзі, ми, ймовірно, проведемо екстрену зустріч у той же день", — сказав він, додавши, що негайно зв'яжеться з колегами по Європі та в Сполучених Штатах.

Як повідомляли раніще "Коментарі", МВФ вважає, що у наступному році на Україну чекає низка економічних викликів, які погіршать ситуацію у багатьох галузях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини