Головна Новини Бізнес бюджет Мер якого українського міста отримує найбільшу зарплату
commentss НОВИНИ Всі новини

Мер якого українського міста отримує найбільшу зарплату

Середній заробіток очільників обласних центрів України становить 53 тис. грн на місяць

9 червня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Зарплати міських голів по всій Україні суттєво відрізняються. Навіть мери міст з однаковою кількістю населення можуть мати різні доходи.

Мер якого українського міста отримує найбільшу зарплату

Зарплати мерів міст України. Фото: nbportal.pl

За інформацією журналістів руху "ЧЕСНО", найбільшу зарплатню має мер Запоріжжя Володимир Буряк. У квітні він отримав 127,5 тис. грн, з яких 73% становила премія. Це при тому, що середній заробіток очільників обласних центрів України становить 53 тис. грн на місяць.

Ще у грудні 2020 року Володимиру Буряку почали нараховувати надбавки за вислугу років у розмірі 15% посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування. Також йому було призначено 50% від посадового окладу за виконання особливо важливої роботи. Двічі на рік меру виплачують матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань і для оздоровлення при наданні щорічної відпустки. Також до його зарплатні додаються й інші доплати. У "ЧЕСНО" зрівняли торішні доходи Володимира Буряка та мера Херсона Ігоря Колихаєва. Виявилося, що середній заробіток міського голови Запоріжжя був на 100 тис. вищим ніж в очільника Херсона.

Середній заробіток мера Львова Андрія Садового становить 33,5 тис. грн, хоча кількість населення у Львові та Запоріжжі майже однакові.

Чи має чисельність населення відношення до розміру заробітної плати? В "ЧЕСНО" проаналізували всі дані зарплат мерів та дійшли висновку, що не має.

Наприклад, очільник найменшого обласного центру України Ужгорода Богдан Андріїв має в середньому 55,2 тис. грн на місяць. Мер міста-мільйонника Одеси Геннадій Труханов отримує в середньому від 23 тис. грн на місяць.

Міський голова Чернігова, де мешкають 286 тис. українців, Владислав Атрошенко має зарплатню в розмірі 63,3 тис. грн. А-от мер Івано-Франківська Руслан Марцинків, де кількість населення майже така ж, отримує 39,2 тис. грн.

Мер Києва – найбільшого міста та столиці України, Віталій Кличко має зарплату у розмірі 59,5 тис. грн.

Нижчу від середньої отримують міські голови Полтави (48,2 тис. грн), Житомира (29,5 тис. грн), Чернівців (49,4 тис. грн) та Сум (43,9 тис. грн).

Видання "Коментарі" вже писало про те, скільки українці платять за народних депутатів. За період з 4 вересня 2019 року по 5 травня 2021 року на заробітні плати, витрати на виконання повноважень та на проживання депутатів ВР України ІХ скликання з державного бюджету було витрачено понад 313 млн грн. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини