Головна Новини Бізнес бюджет Підвищення "мінімалки": зарплати вчителів зростуть на 30%
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення "мінімалки": зарплати вчителів зростуть на 30%

Глава Мінфіну Сергій Марченко обнадіяв 400 тисяч вчителів

14 вересня 2020, 19:37
Поділіться публікацією:

У державному бюджеті на 2021 рік передбачено збільшення мінімальних заробітних плат для вчителів загальноосвітніх шкіл, що стало наслідком підвищення "мінімалки" до 5 000 гривень. Про це повідомляє "24 канал" , посилаючись на заяву міністра фінансів Сергія Марченка.

Підвищення "мінімалки": зарплати вчителів зростуть на 30%

Так, за його словами, Кабмін пропонує направити 102,5 мільярда гривень на освітню субвенцію для виплати зарплат понад 400 тисячам вчителів. Ще 21,2 мільярда гривень піде на збільшення зарплат педагогам на 30%.

Крім того, передбачено відновлення програм підтримки "Нова українська школа". На це виділять 1,4 мільярда гривень. Витрати на вищу освіту пропонуються на рівні 49,2 мільярда.

До слова, в проект держбюджету на фінансування сфери освіти передбачається 173,8 мільярда гривень.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що зміна суми мінімальної заробітної плати спричинило і підвищення пенсій для українців, які досягли 75-річного віку . Вже з січня 2021 розмір мінімальної пенсії підніметься до позначки 2400 гривень, а з липня — до 2600. При цьому на такий мінімум можуть розраховувати тільки жінки-пенсіонерки, які мають робочий стаж більше 30-ти років, і чоловіки, за чиїми плечима 35 років трудового стажу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини