Головна Новини Бізнес бюджет Підвищення пенсій в 2021 році: пощастить не всім
commentss НОВИНИ Всі новини

Підвищення пенсій в 2021 році: пощастить не всім

Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна пообіцяла збільшення мінімального розміру пенсії до 2 600 гривень

9 серпня 2020, 17:16 comments2311
Поділіться публікацією:

У 2021 році Кабінет міністрів запускає програму по збільшенню пенсійних виплат для громадян, які пішли на заслужений відпочинок за віком, але далеко не всі зможуть скористатися цією перевагою. Про це розповіла голова Міністерства соціальної політики Марина Лазебная, передає "Судово-юридична газета".

Підвищення пенсій в 2021 році: пощастить не всім

За її словами, мова йде про збільшення пенсії для осіб, які переступили віковий бар'єр 75+.

"Перший крок ми зробили для пенсіонерів 80. І в наступному 2021 році обов'язково зроблено підвищення, це буде адресне підвищення для категорії 75 пенсіонерів", — зазначила міністр.

Також Лазебная підкреслила, що з січня 2021 розмір мінімальної пенсії підніметься до позначки 2400 гривень, а з липня — до 2600. При цьому на такий мінімум можуть розраховувати тільки жінки-пенсіонерки, які мають робочий стаж більше 30-ти років, і чоловіки, за чиїми плечима 35 років трудового стажу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава держави Володимир Зеленський зареєстрував в парламенті невідкладний законопроект, який передбачає збільшення мінімальної заробітної плати.

Заступник глави Офісу президента Юлія Кузнецов пояснила, що основним джерелом для фінансування такого зростання мінімалки стане, в першу чергу, економія на обслуговуванні державного боргу. Вона додала, що проект закону пропонує зміни до державного бюджету.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини