Головна Новини Бізнес бюджет У новому бюджеті передбачили мільярди від легалізації грального бізнесу
commentss НОВИНИ Всі новини

У новому бюджеті передбачили мільярди від легалізації грального бізнесу

Уряд вирішив наповнювати бюджет шляхом легалізації азартних ігор

27 листопада 2020, 16:10
Поділіться публікацією:

Не вщухають суперечки щодо нової редакції головного фінансового документа України. Так, після внесення поправок, до дохідної частини було вирішено внести надходження від грального бізнесу. В уряді очікують, що доходи від українських казино принесуть бюджету 7 млрд 443 млн гривень. Таку суму сподіваються отримати від продажу ліцензій на лотереї та організації азартних ігор.

У новому бюджеті передбачили мільярди від легалізації грального бізнесу

Автори правок не посоромилися збільшити плановий дохід в порівнянні з першим читанням бюджету на 20,9 млрд грн.

Серед факторів, які вплинули на перегляд прогнозу доходів, крім плати за ліцензії в гральному бізнесі, в Кабміні назвали, зокрема, збільшення плану доходів загального фонду держбюджету від податку на прибуток підприємств (на 1 млрд грн) і по ПДВ на вироблені в Україні товари та послуги з урахуванням бюджетного відшкодування на 6,4 млрд грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", Мінфін закінчив консультації з Міжнародним валютним фондом щодо головного фінансового документа України. Внесені правки дають відстрочку уряду підвищити мінімальну заробітну плату українцям. Так, якщо раніше планувалося підвищити мінімалку до 6,5 тис. грн вже з липня наступного року, то тепер це може статися не раніше 1 грудня. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини