Головна Новини Бізнес бюджет В оновленому бюджеті-2021 відклали підвищення мінімалки на півроку
commentss НОВИНИ Всі новини

В оновленому бюджеті-2021 відклали підвищення мінімалки на півроку

Підвищення мінімалки вирішили відкласти після консультацій з МВФ

27 листопада 2020, 14:29
Поділіться публікацією:

Як відомо, Мінфін закінчив консультації з Міжнародним валютним фондом щодо головного фінансового документа України. Внесені правки дають відстрочку уряду підвищити мінімальну заробітну плату українцям. Так, якщо раніше планувалося підвищити мінімалку до 6,5 тис. грн вже з липня наступного року, то тепер це може статися не раніше 1 грудня. Про це повідомив міністр фінансів Сергій Марченко.

В оновленому бюджеті-2021 відклали підвищення мінімалки на півроку

"1 липня планувалося 6500 гривень, зараз буде 1 грудня. Це пояснюється тим, що такі шокові вливання в економіку впливають на інфляцію. Ми подискутували з нашими партнерами та вирішили, що нам потрібно відкласти це підвищення", — сказав він.

За словами чиновника, таке перенесення і дата є більш оптимальним терміном, хоча прості громадяни, мабуть, можуть не погодитися. Міністр також уточнив, що таке рішення, яке навряд чи буде популярно серед українців, прийняли після консультацій із західними партнерами.

Нагадаємо, що підвищення мінімальної заробітної плати до 6 тис. грн планувалося ввести з 1 січня 2021 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", основні параметри бюджету України на наступний рік стали об'єктом переговорів Міністерства фінансів з Міжнародним валютним фондом. У відомстві зазначили, що обговорення бюджету вже завершено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини