Головна Новини Бізнес новини компаній Акції Amazon рекордно ростуть: які є для цього передумови
commentss НОВИНИ Всі новини

Акції Amazon рекордно ростуть: які є для цього передумови

Вартість однієї акції зросла удвічі - з 14,09 до 27,75 долара

4 лютого 2022, 18:10
Поділіться публікацією:

Цінні папери компанії "Amazon" неочікувано почали рости на фондовій біржі після оприлюднення звіту за IV квартал 2021 року. Виручка компанії того року склала 137,4 мільярди доларів, що на 9% перевищило очікування. А чистий прибуток подвоївся з 7,2 млрд до 14,3 млрд доларів. Про це повідомляє видання "Forbes", передає портал "Коментарі".

Акції Amazon рекордно ростуть: які є для цього передумови

Акції Amazon рекордно ростуть. Фото з відкритих джерел

Компанія "Amazon" поступово починає заробляти все менше на онлайн-торгівлі. Виторг у минулому році зменшився на 1% до 66 мільярдів доларів.  Натомість, у компанії почали більше заробляти на рекламі та хмарних сервісах. Про перехід на сервіси хмарних обчислень від Amazon наприкінці минулого року оголосили, зокрема, Nasdaq та Meta Platforms. За рекламними доходами, які Amazon розкрила вперше, компанія вже посідає третє місце у США після Google та Facebook. 

Окрім цього, уже цього місяця "Amazon"  підвищує вартість підписки  — Amazon Prime (її власники отримують доступ до мультимедійних продуктів Amazon, стрімінгових сервісів, ігрового сервісу тощо). Річна передплата подорожчає зі 119 до 139 доларів, місячна — з 12,99 до 14,99 доларів.

Зростання вище 14%, яке продемонстрували Amazon на розширених торгах, може стати рекордним зльотом акцій протягом торгового дня в історії американського фондового ринку. Днем раніше Meta (колишня Facebook) поставила інший рекорд зі знаком мінус: акції компанії впали на 26% після публікації звітності зі слабкими прогнозами на поточний квартал.

Читайте також: Початок кінця Facebook: чому кількість користувачів скорочується




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини