Головна Новини Бізнес новини компаній Акції компанії Tesla падають, а капітал Ілона Маска зменшується: що відбувається і чому
commentss НОВИНИ Всі новини

Акції компанії Tesla падають, а капітал Ілона Маска зменшується: що відбувається і чому

За один день Ілон Маск втратив 24,5 мільярди доларів

28 січня 2022, 09:50
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що за останню добу Ілон Маск втратив 24,5 мільярди доларів, а акції його компанії Tesla обвалились на 11%. Таким чином Маск за день втратив 10% своїх статків. Про це свідчать дані статистики Forbes Real-Time, передає портал "Коментарі".

Акції компанії Tesla падають, а капітал Ілона Маска зменшується: що відбувається і чому

Ілон Маск. Фото з відкритих джерел

В кінці закриття торгів фондового ринку у четвер, 27 січня, акції компанії Tesla впали на 11,55%, до 829,1 долара за акцію. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що американський ринок акцій падає на тлі очікувань посилення кредитно-грошової політики Федеральної резервної системи США. З 14 до 21 січня відбулось стрімке падіння акцій на ринку Сполучених Штатів Америки. Це стало наслідком рішення Федеральної резервної системи про підвищення облікової ставки на 50 пунктів у березні. Реакцією інвесторів стало падіння акцій практично усіх компаній країни. Тому за тиждень капітал мільярдерів США одразу обвалився. Тоді Ілон Маск втратив 23,9 мільярди доларів. І схоже, це вже стає тенденцією.

Тим часом, інші багатії цього світу навпаки, в результаті вчорашніх торгів, розбагатіли. Мільярдер Бернард Арно додав до капіталу 2,7 млрд доларів, Джефф Безос — 764 мільйони доларів, а Білл Гейтс — 123 млн доларів.  

"Коментарі" раніше повідомляли, що компанія Tesla перенесла випуск автомобілів Tesla Model 2 та Cybertruck у 2022 році. Головною причиною такого рішення стали проблеми з постачанням мікрочіпів. Про це заявив особисто засновник компанії Ілон Маск під час звіту за IV квартал 2021 року. 

Читайте також: Стала відома доля українського супутника, який запускала в космос компанія Ілона Маска: чи є з ним зв‘язок





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини