Головна Новини Бізнес економіка Американський ринок акцій падає: скільки за тиждень втратили Маск, Безос і Цукерберг
commentss НОВИНИ Всі новини

Американський ринок акцій падає: скільки за тиждень втратили Маск, Безос і Цукерберг

Американський ринок акцій падає на тлі очікувань посилення кредитно-грошової політики Федеральної резервної системи США

24 січня 2022, 10:25
Поділіться публікацією:

З 14 до 21 січня відбулось стрімке падіння акцій на ринку Сполучених Штатів Америки. Це стало наслідком рішення Федеральної резервної системи про підвищення облікової ставки на 50 пунктів у березні. Реакцією інвесторів стало падіння акцій практично усіх компаній країни. Тому за тиждень капітал мільярдерів США одразу обвалився, а от на скільки — порахували у виданні "Forbes", передає портал "Коментарі".

Американський ринок акцій падає: скільки за тиждень втратили Маск, Безос і Цукерберг

Падіння американського ринку акцій. Фото з відкритих джерел

До прикладу, акції стрімінгової платформи Netflix наприкінці минулого тижня впали більше ніж на 20%. Відповідно і статки одного з співзасновників і голови сервісу Ріда Хастінгса впали на 1 млрд доларів -  до 4,1 млрд доларів.

Найбагатша людина планети — Ілон Маск — збіднів за минулий тиждень на 23,9 мільярди доларів. Засновник Tesla очолив список  тих мільярдерів, капітали яких знизилися найбільше на фоні загального падіння американського фондового ринку. Засновник Amazon Джефф Безос за тиждень втратив 19 млрд доларів і опустився з другого на третє місце у списку найбагатших людей світу. Другий рядок дістався главі Louis Vuitton Бернару Арно, статки якого збільшилися на 4,5 млрд доларів.

На тлі падіння акцій, статки Марка Цукерберга знизилися на 10 млрд доларів, капітали співзасновників Google Ларрі Пейджа і Сергія Бріна — на 7,5 млрд і 7,2 млрд відповідно. 

Збіднів і генеральний директор компанії  "Moderna" Стефан Бансель — його капітали впали на 22% до 5,2 млрд доларів. Акції Moderna  впали через те, що вакцина компанії виявилась менш ефективною проти нового штаму коронавірусу "Омікрон".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, на акції яких компаній варто звернути увагу у 2022 році.

Читайте також: В Дії тепер можна подавати річну декларацію ФОП: як це працює



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини