Головна Новини Бізнес новини компаній Акції PayPal обвалились: що сталось
commentss НОВИНИ Всі новини

Акції PayPal обвалились: що сталось

PayPal представила слабкі прогнози на 2022 рік, що спричинило обвал її акцій майже на 20%

2 лютого 2022, 17:30
Поділіться публікацією:

Акції PayPal обвалились на 17,92% після публікації звітності за IV квартал 2021-го і за весь минулий рік. Інвесторів розчарували прогнози на 2022 рік і вони відреагували. Про це пише видання "Forbes", передає портал "Коментарі".

Акції PayPal обвалились: що сталось

Акції PayPal обвалились. Фото з відкритих джерел

Квартальний виторг у кінці 2021 року виправдав очікування аналітиків, а от чистий прибуток — ні.  На результати компанії тисне інфляція, що росте, і повернення покупців у фізичні магазини. Ще один негативний фактор, який суттєво вплинув на позиції платіжної системи -  розрив з Ebay. 

"На доходи компанії вплинув розрив з онлайн-аукціоном Ebay, з яким PayPal співпрацював майже 20 років. Ebay придбав PayPal як платіжний підрозділ у 2002 році, у 2015-му компанії розділилися, але між ними діяв договір про співпрацю, який у 2020 році закінчився. Ebay вирішила перейти на власну платіжну систему. Незважаючи на те, що користувачі PayPal зможуть розплачуватись на Ebay до 2023 року, обсяги транзакцій з онлайн-аукціону скорочуються. Без урахування розриву з Ebay виручка платіжної системи зросла б на 22%", — пишуть у Forbes.

Нині на думку аналітиків купувати акції PayPal є недоцільним кроком. Через повернення людей до офлайн-магазинів, головні конкуренти PayPal — Visa та Mastercard, перспективи яких не сильно росли із середини 2020 року, спозиційовані нині краще.

Однак якщо оцінювати акції PayPal з P/E (ставлення ринкової ціни до прибутку) на основі її прогнозу на 2022 рік, то вони вже коштують дешевше, ніж Mastercard і Visa, за все ще високих очікуваних темпів зростання прибутку.

Читайте також: Україна і Туреччина оголошують про створення зони вільної торгівлі: які переваги отримають українці




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини