Головна Новини Бізнес новини компаній Чи буде "Укрпошта" доставляти пенсії з 1 квітня
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде "Укрпошта" доставляти пенсії з 1 квітня

В Україні понад 3,5 мільйона пенсіонерів, які чекають державні виплати від листоноші

1 квітня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Стало відомо, чи буде "Укрпошта" доставляти пенсії з 1 квітня. Сумніви в функціонуванні пошти з'явилися після загострення ситуації з коронавірусом в Україні.

Чи буде "Укрпошта" доставляти пенсії з 1 квітня

Доставка пенсій: чи буде Укрпошта доставляти держвиплати українцям. Фото: segodnya.ua

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, в Україні проживає близько 3,5 мільйона пенсіонерів в населених пунктах, де немає банківських відділень чи терміналів. Відповідно в цих людей виникають труднощі з отриманням пенсійних виплат.

Міністр заявив, що "Укрпошта" буде продовжувати доставляти готівку за адресами пенсіонерів навіть попри карантинні обмеження. Окрім того, пошта зможе забезпечувати ліками та харчовими продуктами в разі потреби.

Проте вже з 1 квітня в Україні зміняться тарифи "Укрпошти" на доставлення пенсій та інших державних виплат. Пов'язано це з тим, що чинні цінники за послуги не покривали реальні витрати компанії.

Відтак відсьогодні доставка по місту коштуватиме 1,3 відсотка від суми, яка доставляється, по сільській місцевості — 2,65 відсотка. Раніше тарифи становили відповідно 1,15 відсотка та 2,3 відсотка.

Завдяки новим тарифам збережуться робочі місця листонош, а стабільна робота "Укрпошти" продовжиться як мінімум на рік.

Нагадаємо, що міністерство соціальної політики разом із парламентом розробляє модель, яка допоможе громадянам країни отримувати пенсійні виплати в розмірі 7 тисяч гривень. Такі пенсії можуть бути доступні для майбутніх поколінь за виходу на накопичувальну систему. Про це детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, хто і яку пенсію отримує в Україні. Інфографіку можна переглянути тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини