Головна Новини Бізнес економіка У Мінсоцполітики анонсували пенсії до 7 тисяч гривень: хто і коли буде отримувати таку виплату
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінсоцполітики анонсували пенсії до 7 тисяч гривень: хто і коли буде отримувати таку виплату

Профільний комітет парламенту вже розробляє законопроєкт про накопичувальну пенсію

29 березня 2021, 10:37 comments1665
Поділіться публікацією:

Міністерство соціальної політики разом із парламентом розробляє модель, яка допоможе громадянам країни отримувати пенсійні виплати в розмірі 7 тисяч гривень. Такі пенсії можуть бути доступні для майбутніх поколінь за виходу на накопичувальну систему. Про це заявила Міністр соціальної політики України Марина Лазебна в інтерв'ю виданню РБК-Україна.

У Мінсоцполітики анонсували пенсії до 7 тисяч гривень: хто і коли буде отримувати таку виплату

У Мінсоцполітики анонсували пенсії до 7 тисяч гривень. Фото з відкритих джерел

"За сьогоднішніх зарплат, за мінімальної дохідності людина змогла б отримувати із двох джерел — солідарного та накопичувального рівнів — 7 тисяч гривень. Це середня виплата", — сказала міністр.

Марина Лазебна підкреслила, що якщо громадянин за 35 років збирав би по 600 гривень, це дозволило б йому отримувати виплати протягом 15 років в середньому по 3200 гривень. До цієї суми також додається пенсія із солідарної системи 3500 грн.

За словами очільниці Мінсоцполітики, профільний комітет парламенту вже розробляє законопроєкт про накопичувальну пенсію.

Нагадаємо, що раніше експерти для порталу "Коментарі" оцінили ефективність анонсованої накопичувальної пенсійної системи.

Фахівці висловлюють песимістичні очікування з цього приводу. Вони засновані на досвіді наших сусідів із реалізації накопичувальної пенсійної системи. Проблема в тому, що у слабких економіках (як у нас) накопичити можна, а ось зберегти — ні. І якщо ви берете відповідальність збирати гроші з людей, які не зможуть ними скористатися раніше, ніж через 35 років страхового стажу, де гарантії, що ці гроші не перетворяться в ніщо. Експерти наводять простий приклад: якби у 1997-му українці вклали свої гроші в пенсійний накопичувальний фонд, то зараз би отримали вклади, знецінені у 20 разів. Читайте про це детальніше в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ната

29 березня 2021, 21:09

Что за бред. Какие 15 лет и какие 3200,00. 35х600=21000, что дальше.

Руслан

29 березня 2021, 20:06

В который раз наталкиваешься на социальную несправедливость! Судья который просидел штаны в уютном кабинете и зале суда, получает далеко не минимальную пенсию, а инвалид первой группы по зрению который не смотря на свою инвалидность отработал более двадцати лет массажистом в душном кабинете два на три метра и отчислял со своей зарплаты отчисления, удостоен пенсии в 2400 грн и живи как хочешь...

Влад

29 березня 2021, 15:52

Про які пенсії казкує та плете язиком ця пані міністр....???!!! Щоб збудувати будинок, треба спершу дослідити місцевість, грунт та розрахувати потужність ФУНДАМЕНТУ котрий буде утримувати цю БУДІВЛЮ, щоб вона не розповзлася та не поплила на плавуні та болоті і підібрати бригаду БУДІВЕЛЬНИКІВ котрі на совість збудують цей будинок, а не розкрадуть усі істотні компоненти для спорудження цього будинку....!!! В Україні відсутні такі дослідження та база (фундамент) для розробки та впровадження такої фінансової пенсійної мережі. Ні одна ЗАКОРДОННА потужна фінансова та страхова КОМПАНІЯ котра десятками років працює у сфері ПЕНСІЙНО-фінансово страхового забезпечення і має 100% світову репутацію не хоче заходити на ринок УКРАЇНИ у котрого відсутня виробничо-робоча база забезпечення населення держави, державний орган фінансової розвідки та співпраця з НБУ та Законодавча база по обмеженню виводу та контролю фінансових активів в ОФШОРНІ ЗОНИ світу без примусових відчислень в ПЕНСІЙНИЙ та інші соціальні фонди та казну держави...!!! Потужні фінансові ГРУПИ світу не хочуть мати справи з Українськими КОРУПЦІОНЕРАМИ та ЗЛОДІЯМИ МАХІНАТОРАМИ у владі, які видумують усякі СХЕМИ, щоб обікрасти свою ГРОМАДУ та позбавити державу гарантованих внесків та надходжень в обов'язкові соціальні фонди та казну держави.!!!

Иван Сирко

29 березня 2021, 14:59

ЛЖИВЫЕ ТВАРИ!!!

SAVA

29 березня 2021, 14:17

Если не разворовывали страну 30 лет то и солидарная система сегодня могла выплачивать 7000 грн минимум, а накопительная система в воровском государстве это очередное шарлатанство пример есть 90-Х инновационный сбор где деньги


Новини