Головна Новини Бізнес новини компаній ДБР почало слідство проти рейдерів у справі Семок
commentss НОВИНИ Всі новини

ДБР почало слідство проти рейдерів у справі Семок

Виробник "Семки" вимагає покарати рейдерів у відповідності до законодавства

14 липня 2020, 18:21 comments1528
Поділіться публікацією:

Державне бюро розслідувань внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про три кримінальні провадження щодо групи рейдерів, які намагалися захопити майно найбільшого українського виробника снеків. Про це передає "Юа.Інфо".

ДБР почало слідство проти рейдерів у справі Семок

Слідство розпочато за підозрою щодо слідчого Сумського СБУ В. Прохненка, прокурора Сумської прокуратури А. Жернового та інших "невстановлених осіб"  за підозрою у зловживанні владою та службовому підробленні. Повідомляється, що ці посадові особи добилися ухвали Зарічного районного суду Сумської області щодо арешту майна виробничого комплексу ТОВ "Волана" на початку червня 2020 року. Тоді як ТОВ "Волана" не мало ніякого відношення до старої справи, яку з початку 2017 року намагалися розслідувати у Сумському СБУ. За даними ЗМІ, перспектив у справі не було ніяких, тому її і вирішили використати для арешту майна успішного підприємства, щоб передати виробничий комплекс іншим власникам через АРМА.

ДБР почало слідство проти рейдерів у справі Семок - фото 2

Ухвала районного суду була скасована апеляційним судом, а обставини винесення незаконної ухвали суддею О. Капкіним вивчаються на предмет можливої змови з рейдерами у погонах. Трудовий колектив заводу також вважає причетним до рейдерських дій народного депутата Д. Лубінця, який у Верховній Раді закликав арештувати майно заводу та передати іншим власникам. Скарги щодо дій депутата працівники заводу спрямували керівництву Верховної Ради.

На думку представників трудового колективу, дії рейдерів повинні бути розслідувані та покарані у відповідності до законодавства, щоб це стало запобіжником від використання подібної рейдерської схеми щодо будь-якого іншого підприємства.

Нагадаємо, колектив "Семок" вимагає звільнити прокурора Рубана з прокуратури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини