Головна Новини Бізнес новини компаній Глава "Укрзалізниці" розповів, що буде з цінами на квитки
commentss НОВИНИ Всі новини

Глава "Укрзалізниці" розповів, що буде з цінами на квитки

За словами Жмака, вартість квитків не змінювалася з 2018 року

17 січня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Українцям найближчим часом не варто розраховувати на зниження вартості залізничних квитків, тому що "Укрзалізниця" і так зазнає збитків. Про це розповів глава компанії Володимир Жмак.

Глава "Укрзалізниці" розповів, що буде з цінами на квитки

що буде з цінами на залізничні квитки (фото з відкритих джерел)

Голова правління підкреслив, що ціна на залізничні квитки в Україні не змінювалася з 2018 року, не дивлячись на зміну курсу, інфляцію та інші фактори. У зв'язку з цим, говорити про зниження вартості квитків на пасажирські перевезення не можна, адже вони й так збиткові для компанії.

"Ми не те що не підвищуємо вартість проїзду, ми навіть не індексуємо на рівень інфляції. Тому говорити про те, що у нас є можливість зменшувати вартість квитків, ми сьогодні не можемо ", — зазначив Володимир Жмак.

Також глава "Укрзалізниці" підкреслив, що компанія не отримує ніяких дотацій і не отримує компенсації від перевезення пільгових пасажирів, а мова йде про мільярди гривень заборгованості.

Володимир Жмак підкреслив, що має намір змінити ситуацію і зробити пасажирські перевезення "самоокупними". Він хоче укласти прямі договори на перевезення пасажирів з органами центральної та місцевої влади за принципом укладання договорів з обласними адміністраціями, міськими, великими заводами та підприємствами, які зацікавлені в пунктуальному прибутті на роботу співробітників.

Нагадаємо, в грудні минулого року стало відомо, що "Укрзалізниця" планує підвищити вартість залізничних квитків. З березня 2021 року ціна виросте на 2%.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в "Укрзалізниці" заявили, що локдаун ніяк не відіб'ється на пасажирських перевезеннях і поїзди курсуватимуть без змін. Однак, всі пасажири зобов'язані дотримуватися маскового режиму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини