Головна Новини Бізнес новини компаній Google має армію роботів: дивіться, як вони прибирають офіс
commentss НОВИНИ Всі новини

Google має армію роботів: дивіться, як вони прибирають офіс

Розробка Everyday Robots ("повсякденних роботів") успішно реалізувала поставлені завдання

29 листопада 2021, 23:08
Поділіться публікацією:








Протягом двох років група інженерів Alphabet (батьківська компанія Google) розробляла та вдосконалювала технологію повсякденних роботів. Основним завданням було створення не запрограмованих машин, а таких пристроїв, які можуть самостійно навчатися та виконувати поставлені завдання. Розробка Everyday Robots ("повсякденних роботів") успішно реалізувала поставлені завдання. Зараз компанія експлуатує парк із більш ніж 100 прототипів, які можуть виконувати низку корисних завдань усередині офісу.

Google має армію роботів: дивіться, як вони прибирають офіс

Google - фото з відкритих джерел

Пристрій виглядає як висока колона на колісному механізмі. Зверху розташований багатокамерний масив, а трохи нижче — датчик LiDAR з механізмом, що обертається. Взаємодія з навколишніми об'єктами відбувається за допомогою багатофункціональної роботизованої руки. Головним досягненням нової технології стала можливість роботів навчатися та вирішувати складні завдання за короткий час. Тепер такий процес, як відкриття дверей, пристрій може вивчити протягом дня з високою ймовірністю успіху. Ще п'ять років тому це пішло близько 4 місяців.

Роботи можуть комплектуватись додатковими деталями для виконання конкретних функцій. Наприклад, роботизована рука з багатоцільовим захопленням на кінці може брати чашки або сміття для сортування, відчиняти двері, щоб побачити, чи потрібно прибирати конференц-зал та протирати столи. Успішність алгоритму полягає в тому, що роботи можуть застосувати знання, отримані при вивченні навички відчинення дверей, до нового завдання, наприклад, вирівнювання стільців у кафетерії.

Нагадаємо, материнська компанія Google — Alphabet Inc. – коштує дорожче за її найближчих суперників – цифрових гігантів Apple і Microsoft.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини