Головна Новини Бізнес інвестиції Корпорація Google досягла піку ринкової вартості – про причини говорять біржові аналітики
commentss НОВИНИ Всі новини

Корпорація Google досягла піку ринкової вартості – про причини говорять біржові аналітики

COVID-19 впливає навіть на котування акцій технологічних гігантів

9 листопада 2021, 14:27
Поділіться публікацією:

Материнська компанія Google – Alphabet Inc. – коштує дорожче, ніж її суперники – цифрові гіганти Apple та Microsoft, інформує агентство Bloomberg.  

Корпорація Google досягла піку ринкової вартості – про причини говорять біржові аналітики

Аналітики розглядають причини зростання вартості корпорації Google - ілюстративне фото з мережі

Одна акція міжнародної корпорації Alphabet Inc., одним з власником якої є Сергій Брін, на біржі NASDAQ станом на 8 листопада 2021 р. коштує 2980 дол. Завдяки цьому ринкова вартість корпорації складає майже два трлн дол. – з січня 2020 р. вона подорожчала вдвічі.

Alphabet Inc. перегнав двох основних суперників – Apple (ціна акції – 150 дол.) та Microsoft (337 дол.), хоча ще поступається компанії Amazone.com Inc., акції якої готові купити за 3489 дол. Bloomberg зауважує, що акції класу А корпорації-власниці Google зросли на 1,2% і досягли рекордного максимуму. Саме тому вона входить у п'ятірку найкращих технологічних компаній США, які мають найбільші продажі. 

Причина біржового зростання Alphabet Inc. – збільшення витрат на цифрову рекламу в Google на 70% та розвиток хмарного бізнесу. Ринок винагороджує це високою ціною за акції, говорить Кім Форрест, фахівець з інвестицій, якого цитує Bloomberg.

COVID позитивно вплинув на сервіси, які пропонує Google: постійне збільшується монетизація Youtube, а платформа Google Cloud Platform стає все прибутковішою.

Агентство відстежувало поведінку аналітиків Уолл-стріт щодо Alphabet Inc. Виявилось, що 48 з 49 рекомендують купувати акції корпорації. Середньорічна вартість – 3321 дол./акц., тобто можна отримати прибуток у 11%, придбавши акції за поточну ціну.

Акції компанії Meta Platforms Inc (нещодавно — Facebook) протягом двох останніх місяців спершу впали на 8% — з 338 дол./акц. до 312 дол./акц., а зараз дещо піднялись до 336 дол./акц. Капіталізація компанії Цукерберга (942 млрд дол.) на порядок менша, ніж корпорації Бріна (1,98 трл дол.).

Видання "Коментарі" нещодавно публікувало матеріал, у якому розглядалась ситуація з котуванням акцій Moderna, компанії-виробника вакцин. У статті аналізувалась реакція інвесторів на фінансовий звіт та прогнози щодо виручки на наступний рік. Докладніше про це можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини