Головна Новини Бізнес новини компаній Хто з мільярдерів втратив найбільше грошей у 2021 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з мільярдерів втратив найбільше грошей у 2021 році

Опубліковано список мільярдерів, які за 2021 рік зазнали суттєвих збитків: хто збіднів найбільше

26 грудня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Комусь 2021 приніс фінансовий успіх, а декому — великі збитки. Причому гаманець став легшим не тільки у простих людей, а й у відомих багатіїв. Хто із мільярдерів втратив найбільше грошей?

Хто з мільярдерів втратив найбільше грошей у 2021 році

Хто з багатіїв у 2021 році найбільше збіднів / Фото: Forbes Украина

Як повідомляє "Форбс Україна", цього року найбільше не пощастило китайським підприємцям. Це пов'язано з посиленням тиску комуністичного уряду на різні галузі, що спричинило падіння акцій і зниження оцінки вартості компаній на сотні мільярдів доларів.

На першому місці у рейтингу мільярдерів, які у 2021 році попрощалися з великими сумами, опинився Колін Чжен Хуан. Його статки знизилися на 64%, оскільки платформа Pinduoduo, яку він заснував, втратила дохід через масові антимонопольні перевірки. Акції компанії у листопаді впали на 21%.

Другий рядок зайняв китайський підприємець, засновник Alibaba Group Джек Ма. За рік його статки зменшилися на 37%, тому що влада наклала на його компанію великий антимонопольний штраф, через що ринкова капіталізація Alibaba впала на 46%.

Трійку лідерів із втрати грошей цього року замикає мільярдер Хуй Ка Ян. Його компанія China Evergrande Group оголосила про неможливість виконувати боргові зобов'язання перед інвесторами, а акції на Гонконзькій біржі котирувалися за мізерною вартістю 0,19 долара за штуку.

Також до списку потрапив ресторатор Чжан Йон, який за рік збіднів на 68%, та японський підприємець Тадасі Янай, який втратив близько 14 мільярдів доларів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що опубліковано список галузей, у яких українці одержують найвищі заробітні плати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини