Головна Новини Бізнес економіка У яких сферах українці одержують найвищі зарплати
commentss НОВИНИ Всі новини

У яких сферах українці одержують найвищі зарплати

Опубліковано список галузей, в яких українці одержують найвищі заробітні плати: названо ТОП-5 професій

26 грудня 2021, 10:35
Поділіться публікацією:

За даними Держстату, середня зарплата за листопад в Україні становить 14 тисяч гривень. Але є сфери діяльності, де дохід за місяць набагато вищий. Які професії у країні є найоплачуванішими?

У яких сферах українці одержують найвищі зарплати

Хто отримує найвищі зарплати в Україні (фото з відкритих джерел)

Кадровий портал grc.ua представив рейтинг, де вказав, що найвищі зарплати зараз в Україні отримують працівники IT-сфери та телекомунікацій. Минулого місяця їхня середня зарплата склала понад 62 тисячі гривень. І за останні 8 місяців їхні заробітки суттєво зросли, оскільки навесні зарплата таких спеціалістів була 51,5 тисячі гривень.

На другому місці знаходяться топменеджери. Нині в середньому за місяць вони отримують близько 45 тисяч гривень, але у порівнянні з квітнем поточного року їх заробітна плата стала на 4,3 тисячі гривень меншою.

Третю сходинку посідають працівники сфери консалтингу. За листопад вони отримали в середньому 30,5 тисячі гривень, хоча це на 1,1 тисячі менше, ніж навесні.

На четвертий рядок у рейтингу потрапили фахівці у галузі будівництва та продажу нерухомості. Їх середньостатистична зарплата становить 28,5 тисячі гривень, причому з квітня вона зросла на 6 тисяч.

І замикають п'ятірку лідерів страховики. Середня зарплата у цій галузі становить 25,6 тисячі гривень, що на 2 тисячі вище у порівнянні з квітневою.

Нагадаємо, що масштаби трудової міграції з України разючі – на роботу за кордон регулярно їдуть від 3 до 5 млн українців. Приймають українських працівників у країнах Євросоюзу, у Великій Британії, у розвиненій Канаді та США.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, з чим у гаманцях українці готуються зустрічати 2022 рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://kiev.grc.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини