Головна Новини Бізнес новини компаній Клієнтка відсудила у Starbucks 12 тисяч євро за малюнок на стаканчику
commentss НОВИНИ Всі новини

Клієнтка відсудила у Starbucks 12 тисяч євро за малюнок на стаканчику

У Starbucks вибачилися за інцидент перед клієнткою

21 січня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Жінка тайського походження відсудила у кав'ярні Starbucks 12 тисяч євро за те, що на її стаканчику з'явився образливий малюнок. Клієнтка вважає, що стала жертвою "насильства на расовому ґрунті".

Клієнтка відсудила у Starbucks 12 тисяч євро за малюнок на стаканчику

Starbucks / Фото: 123rf/legion-media

Інцидент стався в одній з кав'ярень Дубліна. Жінка, на ім'я Сучаваді Фулі замовила матча латте, але відчула себе приниженою та ображеною, коли забирала замовлення, тому що на її стаканчику був намальований смайлик з розкосими очима. Клієнтка назвала подію "насильством на расовому ґрунті" і подала на кав'ярню в суд.

Один з інспекторів комісії заявив, що співробітниця закладу дійсно намалювала на стаканчику не універсальний смайлик, а саме карикатуру на жінку. Але співробітниця запевняє, що не хотіла нікого образити й визнала такий жест чарівним, а не образливим. Вона принесла жінці свої вибачення.

У Starbucks заявили, що вони виступають проти дискримінації в будь-яких її проявах і виплатять клієнтці компенсацію в розмірі 12 тисяч євро (понад 411 тисяч гривень). Також представники відомої компанії відзначили, що, не бажаючи повторення ситуації й зроблять все можливе для запобігання подібних  інцидентів.

Нагадаємо, компанія Nestlé запускає лінійку продуктів на український ринок спільно з брендом Starbucks. Покупці зможуть придбати каву всесвітньо відомої марки, щоб приготувати її вдома.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на кав'ярню Starbucks подала в суд за дискримінацію 19-річна дівчина Аїша. Клієнтка була обурена тим, що на її стаканчику з'явився напис "ISIS", що означає терористичну організацію "ІГІЛ".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини