Головна Новини Бізнес новини компаній На український ринок хочуть завести рейки з Казахстану: кому це вигідно
commentss НОВИНИ Всі новини

На український ринок хочуть завести рейки з Казахстану: кому це вигідно

У жовтні "Укрзалізниця" планує купити 21 тисячу тонн рейок

12 серпня 2020, 11:06
Поділіться публікацією:

"Актюбинский рейкобалковий завод" в Казахстані освоїв і сертифікував виробництво з/д рейок за українським стандартом ДСТУ. Про це йдеться на сайті підприємства. Тепер казахське підприємство готове замістити рейки українського виробництва в закупівлях "Укрзалізниці".  

На український ринок хочуть завести рейки з Казахстану: кому це вигідно

Рейки. Фото: censor.net.ua

Найближча велика закупівля рейок повинна відбутися вже цієї осені. На 7 жовтня призначений півмільярдний тендер на закупівлю 21 000 тон рейок, в якому АРБЗ також може взяти участь.

Серед тих, кому може бути вигідна перемога в тендері казахських постачальників, може бути член Наглядової ради "Укрзалізниці" Крістіан Кун. Як писав раніше інформаційний портал "СтопКор", Кун відповідає за закупівельну політику в УЗ, в той же час очолює раду директорів "Казахстанських залізниць". Наприклад, в травні цього року він опікувався закупівлею масел у казахської компанії. Також член наглядової ради "Укрзалізниці" може бути зацікавлений в постачанні нових коліс для рухомого складу виробництва казахського "Проммашкомплекту". Зараз компанія якраз сертифікує свою продукцію в Україні.

Через конфлікт інтересів і постійні скандали в топ-менеджменті в липні колеги Куна по "Укрзалізниці" підняли питання про його звільнення з Наглядової ради. Однак, як довго воно буде розглядатися — поки що невідомо.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що "Укрзалізниця" запустила потяг до Карпат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини