Головна Новини Бізнес новини компаній НБУ попереджає українців про шахраїв
commentss НОВИНИ Всі новини

НБУ попереджає українців про шахраїв

Шахраї придумали нову схему «розводу» людей

28 липня 2021, 18:49
Поділіться публікацією:

У Мережі був виявлений сайт, який намагається видати себе за систему BankID НБУ. Про це повідомляє в пресслужбі Національного банку України.

НБУ попереджає українців про шахраїв

У НБУ розповіли про нову шахрайську схему - фото: з відкритих джерел

За словами джерела, шахраї придумали нову схему "розводу" людей. На схожому сайті в окремій графі вони пропонували користувачам залишити дані про свої платіжні картки та фінансового номера. На це варто звернути увагу в першу чергу, оскільки BankID НБУ ніколи не збирає і не зберігає персональні дані громадян, аж до їх номерів телефонів.

На сьогодні сайт-підробка вже заблокований. Однак поява таких ресурсів останнім часом перестало бути рідкістю. Наприклад, зовсім недавно в пресслужбі ПриватБанку повідомлялося про виявлення сайту, який використовував логотип і айдентику банку. Аферисти використовували посилання на неіснуючі інвестиційні проєкти. Зараз вже сайт також заблокований.

У НБУ попередили, що всі сайти в Інтернеті, які належать Нацбанку, розміщуються лише на державному домені gov.ua. Користувачів просять бути обережнішими та завжди звертати на це увагу, щоб не попастися на виверти шахраїв.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" інформувало читачів про те, що аферисти придумали нову схему і тепер "тероризують" українців, надсилаючи їм електронні листи. Примітно, що вони використовують домен правоохоронних органів. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також сайт повідомляв про те, як аферисти обманюють українців на пошті. Жертвою такої шахрайської схеми виявилася мешканка одного з українських міст. Вона розповіла, як шахраї виманили у неї гроші, а натомість прислав цегла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини