Головна Новини Бізнес новини компаній Невиконання членом наглядової ради УЗ своїх прямих обов'язків має вести до його звільнення, - Давидюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Невиконання членом наглядової ради УЗ своїх прямих обов'язків має вести до його звільнення, - Давидюк

Політолог Давидюк закликав владу звернути увагу на неефективність роботи наглядових рад держкомпаній

14 серпня 2020, 14:17 comments1004
Поділіться публікацією:

Уряду слід вивчити ефективність наглядових рад державних компаній, особливо деяких іноземних громадян, які часто ігнорують свої обов'язки. Про це заявив "Коментарям" політолог Микола Давидюк, коментуючи підсумки голосування наглядової ради "Укрзалізниці" за кандидатуру голови правління компанії.

Невиконання членом наглядової ради УЗ своїх прямих обов'язків має вести до його звільнення, - Давидюк

Як відомо, 13 серпня член наглядової ради УЗ, громадянин Німеччини Крістіан Кун утримався від голосування за кандидатуру Володимира Жмака, пояснивши це тим, що не був присутній на розгляді кандидатів на інтерв'ю.

"Повноцінна участь в призначенні керівництва компанії — один з небагатьох обов'язків членів наглядової ради, за які вони справно отримують чималеньку заробітну плату. І якщо Крістіан Кун цю функцію ігнорує, потрібно розглянути питання про його здатність виконувати оплачувану роботу. Невиконання членом наглядової ради УЗ своїх прямих обов'язків має вести до його звільнення", — вважає Микола Давидюк.

Давидюк зазначив, що раніше Крістіан Кун фігурував у скандалі з конфліктом інтересів, тому що займає посаду голови ради директорів залізничного перевізника в Казахстані.

"Крім того, він же раніше звинувачувався в лобіюванні інтересів казахських постачальників комплектуючих для вагонів "Укрзалізниці". Дивно, що на це у члена наглядової ради УЗ час знайшовся", — резюмує політолог.

Раніше "Коментарі" дізналися, за що Україна платить закордонним членам наглядової ради мільйони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини