Головна Новини Бізнес новини компаній ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ

У журналістському розслідуванні повідомили, як можуть бути пов'язані ОККО і експерт Сергій Куюн

18 травня 2021, 18:45
Поділіться публікацією:








У журналістському розслідуванні "Особливий погляд" заявили, що нібито учасники паливного ринку ОККО, WOG та SOCAR запустили масштабну кампанію з дискредитації конкурентів і витрачають на ці цілі мільйони гривень.

ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ

АЗС України. Фото з відкритих джерел


За даними журналістів, на відміну від інших учасників ринку, компанії нібито хочуть отримувати до 11 грн чистої маржі з кожного літра палива, тоді як як іншим мережам для роботи і розвитку досить 3,5 грн.


У програмі "Особливий погляд" заявили, що для інформаційних атак на конкурентів ОККО з партнерами нібито може використовуватися експертна організація "Консалтингова група А-95" Сергія Куюна.

ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ - фото 2

Як приклад журналісти вказують на дослідження якості палива на АЗС мережі БРСМ, Motto і SUN OIL, яке у програмі називають сумнівним. Профільні експерти кажуть, що можливі підтасовування і маніпуляції фактами.

"Коли на камеру бачать, хто відбирає, як відбирають, як пломбують, як складаються протоколи. То це об'єктивно. Ви не можете підмінити, тому що лабораторія цю пломбу потім зчитує і вносить до свого акту. Коли відібрано незрозуміло як, незрозуміло ким, незрозумілим способом і в незрозумілий час, а потім лабораторія виписує вам протоколи, довіри до таких протоколів немає"- говорить голова Союзу споживачів України Олег Цвілик.

Про ознаки можливої картельної змови говорить колишня уповноважена АМКУ Агія Загребельська.

"Весь світовий досвід, світова практика в антимонопольній сфері свідчать про те, що саме такі професійні асоціації зазвичай і виступають таким майданчиком для змов. АМКУ приходив із перевіркою в нафтогазову асоціацію, але, на жаль, з боку працівників асоціації, в тому числі керівника, відбувалися перешкоди АМКУ у її проведенні. Так, співробітникам АМКУ не було надано доступ до персональних комп'ютерів, телефонів, листування", - зазначила експерт.

У сюжеті програми "Особливий погляд" зазначається, що Куюн нібито може отримувати зарплату від компанії ОККО та її партнерів.


Журналісти "Особливого погляду" посилаються на дані, оприлюднені в мережі. Повідомляється, що у 2019 році на рахунки компанії Куюна "А-95" нібито могло надійти 4,2 млн грн, з яких 1,4 млн — нібито від АТ "Концерн Галнафтогаз" (мережа ОККО).


За даними журналістів, у 2020 році загальна сума надходжень могла скласти 4,6 млн грн, а від АТ "Концерн Галнафтогаз" — майже 1,30 млн грн. У відео програми "Особливий погляд" стверджується, що Нафтогазова асоціація України нібито може платити по 400 тис. грн щомісяця на рахунок ПП Куюн.

ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ - фото 3
ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ - фото 4
ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ - фото 5

Як заявив голова Антикорупційної спільноти України Роман Лаврів, Сергій Куюн, "Консалтингова група А-95", Неля Привалова і Нафтогазова асоціація нібито можуть "відпрацьовувати гонорар" від ОККО.

ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ - фото 6
ОККО і Куюн ведуть масштабну кампанію проти конкурентів на паливному ринку - ЗМІ - фото 7

Раніше повідомлялося, що одночасне зростання цін на бензин в мережах SOCAR, WOG і ОККО свідчить про картельну змову трьох лідерів паливного ринку України. Таку заяву зробила колишня уповноважена АМКУ.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини