Головна Новини Бізнес новини компаній Податківці не знайшли заборгованостей на підприємствах групи "Метінвест": чому провели обшуки
commentss НОВИНИ Всі новини

Податківці не знайшли заборгованостей на підприємствах групи "Метінвест": чому провели обшуки

1 лютого правоохоронці провели обшуки на підприємствах групи "Метінвест" через ймовірні податкові порушення

4 лютого 2022, 17:58
Поділіться публікацією:

У мережі з’явились фотографії документів, які підтверджують те, що правоохоронці не знайшли податкових боргів у компаній групи "Метінвест", де 1 лютого податківці провели обшуки. Про це пише "УНІАН", передає портал "Коментарі".

Податківці не знайшли заборгованостей на підприємствах групи "Метінвест": чому провели обшуки

Обшуки на гірничо-збагачувальних підприємствах групи "Метінвест". Фото з відкритих джерел

У розпорядженні видання "УНІАН" опинились листи Східного міжрегіонального управління, Головного управління Дніпропетровської та Головного управління Кіровоградської областей Державної податкової служби України, які підтвердили відсутність боргів на Північному, Інгулецькому і Центральному гірничо-збагачувальних комбінатах групи компаній "Метінвест", на яких правоохоронні органи проводили обшуки 1 лютого через нібито податкові порушення.

Раніше повідомлялось, що група компаній "Метінвест", які займаються гірничо-збагачувальною діяльністю, у 2021 році перерахували до бюджетів усіх рівнів в Україні 52,7 млрд грн податків і зборів. Ця сума перевищила загальну суму податків у 2020 році у 2,4 рази.

"Минулий рік став рекордним за сумою сплачених податків за всю історію існування. Цьому посприяли і сприятлива ринкова ситуація, і підвищення операційної ефективності компанії", — пише видання. 

Виданню "УНІАН" політолог Микола Давидюк зазначив, що подібні дії правоохоронців схожі на спробу тиску на український бізнес і це може негативно вплинути на інвестклімат в державі. 

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що за даними Міністерства аграрної політики, стартова вартість на аукціонах із продажу або оренди земель сільськогосподарського призначення збільшилася на 430%. 

Читайте також: Українську монету продають за 500 доларів: у чому її особливість (ФОТО)





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини