Головна Новини Бізнес новини компаній Rosava ухиляється від сплати боргів кредиторам - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Rosava ухиляється від сплати боргів кредиторам - ЗМІ

Справа про банкрутство виробника шин Rosava, якого пов'язують з бізнесменом Костянтином Жеваго, тягнеться вже два роки

12 серпня 2020, 14:55 comments1527
Поділіться публікацією:

Найбільший український виробник шин Rosava продовжує затягувати судові розгляди в рамках справи про ліквідацію підприємства. Компанія, яку пов'язують з бізнесменом Костянтином Жеваго, намагається піти від сплати мільярдів гривень кредиторам. Про це йдеться в статті "РБК-Україна".

Rosava ухиляється від сплати боргів кредиторам - ЗМІ

Так, справа про банкрутство ПрАТ "Росава" тягнеться ще з 2018 року. До того моменту компанія накопичила боргів на 20,58 млрд грн. Значна частина з них — це борги банку "Фінанси і кредит", який був також афілійований з Костянтином Жеваго і пройшов процедуру ліквідації. Пізніше Фонд гарантування вкладів продав на аукціонах ці борги, проте судові рішення по ним затягуються. Повідомляється, що в період з грудня 2018 року і до червня цього року ліквідатор ПрАТ "Росава" арбітражна керуюча С.С. Дєміна не виконала жодного дії, спрямованої на виконання ліквідаційної процедури і задоволення вимог кредитора.

У статті йдеться про те, що новий власник боргу, компанія "Інвестохіллс Веста", вимагає повернення коштів в розмірі 2,7 млрд грн, виданих в якості кредитів ПрАТ "Росава". А також більше 13 млрд грн, які були видані пов'язаним з банком і ПрАТ "Росава" компаніям, за якими ПрАТ "Росава" виступила майновим і фінансовим поручителем. Але у визнанні цих вимог постанови від 21 січня 2020 року Господарський суд Київської області відмовив.

Засновник компанії "Інвестохіллс Веста" Андрій Волков вважає, що відмова суду визнати частину їх прав вимоги до ПрАТ "Росава" — не логічна.

"Після прийняття рішення акціонерами підприємства про закриття юрособи всі вимоги повністю визнав голова ліквідаційній комісії ПрАТ" Росава "Анатолій Поліщук. Ми будемо добиватися справедливості у Верховному суді", — сказав Волков.

Відзначається, що 27 серпня цього року Верховний суд призначив розгляд скарги "Інвестохіллс Веста" на визначення Північного апеляційного господарського суду від 07.04.2010 про зупинку і експертизу за заявою кредитора ТОВ "Преміорі".

Раніше повідомлялося, що Фонд гарантування вкладів закликав вкладників банків-банкрутів забрати 3 млрд грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини