Головна Новини Бізнес економіка Фонд гарантування вкладів закликав вкладників банків-банкрутів забрати 3 млрд гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Фонд гарантування вкладів закликав вкладників банків-банкрутів забрати 3 млрд гривень

ФГВФО вже виплатив майже 90 млрд гривень для 2 млн вкладників

19 червня 2020, 20:38 comments1388
Поділіться публікацією:

Фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) заявив, що станом на сьогоднішній день готовий виплатити близько 3 млн гривень вкладникам неплатоспроможних банків, які ще не отримали свої вклади. У Фонді нагадали, що можна забрати свої вклади в межах гарантованої суми. Про це повідомляє "Кореспондент" з посиланням на прес-службу ФГВФО.

Фонд гарантування вкладів закликав вкладників банків-банкрутів забрати 3 млрд гривень

Заступник директора-розпорядника Фонду Наталія Рудух зазначила, що ФГВФО виплачує всі гроші виключно протягом процедури ліквідації. Зараз сума невиплачених коштів знаходиться на рівні 3 млрд грн.

Крім того, у Фонді зазначили, що здійснюють резерв на виплату гарантованих сум і гроші надходять на його рахунку. Станом на сьогодні вдалося акумулювати 12 млрд грн, які можна використовувати тільки на гарантовані виплати. Також у ФГВФО нагадують, що вкладники можуть отримати свої вклади з неплатоспроможних банків у будь-якому з 11 банків-агентів.

Всього з 2014 року ліквідовано 45 банків з 95, переданих в управління Фонду.

Раніше "Коментарі" писали, що юридичні особи, які займаються комерційною діяльністю в Україні і які мають борги перед кредиторами, звільнилися від відкриття виробництв з банкрутства. Така норма міститься в законопроекті №3322, який був прийнятий Верховною Радою. На підтримку закону виступили 307 парламентаріїв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини