Головна Новини Бізнес новини компаній Справи Цукерберга йдуть все гірше: тепер компанія Google анонсувала зміну правил приватності
commentss НОВИНИ Всі новини

Справи Цукерберга йдуть все гірше: тепер компанія Google анонсувала зміну правил приватності

Google обмежить передачу інформації стороннім компаніям, а также зменшить витік даних через рекламні платформи

17 лютого 2022, 15:48
Поділіться публікацією:

Компанія Google анонсувала зміни у своїй політиці конфіденційності. На думку експертів нововведення можуть "добити" останній цвях у надгробку таких компаній, як Facebook, Instagram, Twitter тощо. Про це пише видання "CNBС", передає портал "Коментарі".

Справи Цукерберга йдуть все гірше: тепер компанія Google анонсувала зміну правил приватності

Марк Цукерберг. Фото з відкритих джерел

Минулого року компанія "Apple" змінила умови приватності для користувачів операційної системи IOS. Тоді компанія запитала у всіх власників iPhone дозволу на те, щоб збирати інформацію про себе. Лише кожен четвертий дозволив таку опцію. Це підірвало бізнес таких гігантів, як Facebook, адже саме ця інформація допомагала їм налаштовувати рекламні алгоритми, в залежності від вподобань людей. Після виходу оновлення Apple, компанія Цукерберга недоотримала 10 млрд доларів виторгу. Згодом акції Meta впали на чверть за день, компанія втратила 200 млрд  доларів капіталізації. 

Тепер на такий самий крок іде і Googlе. Дозвіл на збір інформації про себе запитають у всіх, хто користується операційною системою Android. Закінчити впровадження нових правил мають уже за два роки. Ситуація значно ускладнилась, оскільки у світі на операційній системі  Android працює 70% пристроїв. За наступні два роки у Цукерберга є час, аби пристосуватись до нових умови ринку, адже тепер збирати дані про користувачів йому буде украй важко. 

Нагадаємо, нині Марк Цукерберг усіляко намагається розвинути ідею "метавсесвіту", для чого, навіть, змінив назву компанії.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в Україні зловмисники почали активно зламувати акаунти у Facebook

Читайте також: Цукерберг вибув із ТОП-10 найбагатших людей світу: скільки мільярдер втратив після падіння Meta






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини