Головна Новини Бізнес новини компаній Tesla відмовляється від прийому Bitcoin: що вплинуло на рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Tesla відмовляється від прийому Bitcoin: що вплинуло на рішення

Тесла відмовилася від біткоїна через наслідки для екології

13 травня 2021, 11:57
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Відомий американський підприємець, інженер та мільярдер Ілон Маск від імені компанії "Tesla" зробив заяву у своєму Твіттері про відмову від прийому Bitcoin.

Tesla відмовляється від прийому Bitcoin: що вплинуло на рішення

Tesla відмовляється від Bitcoin - фото: з відкриті джерел

За його словами, компанія більше не буде приймати криптовалюту "Bitcoin"  як плату за свої електромобілі. Це пов'язано з наростанням використання викопного палива для видобутку криптовалюти. Бізнесмена турбує, то що даний вид палива, а особливо вугілля, згубно впливає на навколишнє середовище.

Одночасно з цим, Ілон Маск все також добре відгукується про цифрову валюту і вважає, що у неї гарне майбутнє та обіцяє повернутись до прийому транзакцій в Bitcoin пізніше, коли її видобуток перейде на більш "стійку енергетику". Також Ілон розповів про те, що компанія "придивляється" до інших криптовалют, які використовують менше одного відсотка енергії/транзакції біткоїна.

Варто відзначити, що відразу після написання твіту підприємцем курс біткоїна перевищив 50 тисяч доларів за одиницю цифрової валюти, хоча до цього демонстрував спад.

До слова, виробник автомобілів Tesla почав приймати цю криптовалюту, як спосіб оплати за свою продукцію, лише в кінці березня цього року, а також в цьому році компанія продала криптовалюти на загальну суму в 1,5 мільярди доларів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що компанія Ілона Маска "SpaceX" відправить супутник до Місяця, а розплачуватись за це буде у цифровій валюті "Dogecoin". Також сайт інформував про те, що компанія Tesla Inc за останній тиждень втратила понад 244 мільярдів доларів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини