Головна Новини Бізнес новини компаній "Укрзалізниця" зриває поставки вугілля на ТЕС - Міністерство енергетики
commentss НОВИНИ Всі новини

"Укрзалізниця" зриває поставки вугілля на ТЕС - Міністерство енергетики

Від цього залежить стабільне проходження опалювального сезону, який незабаром розпочнеться

27 вересня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

Міністр енергетики України Олексій Кураков заявив, що "Укрзалізниця" систематично не виконує заявки вугледобувних підприємств і збагачувальних фабрик на перевезення вугілля на склади ТЕС і ТЕЦ. Про це пише РБК-Україна.

"Укрзалізниця" зриває поставки вугілля на ТЕС - Міністерство енергетики

"Укрзалізниця" - фото з відкритих джерел

Виходить, що на сьогоднішній день в Україні склалася складна ситуація з доставкою вугілля, оскільки "Укрзалізниця" не виконує заявки вугледобувних підприємств і збагачувальних фабрик по забезпеченню піввагонами. Також міністр зазначив, що цю проблему планують вирішити найближчим часом, оскільки від цього залежить ситуація з опалювальним сезоном в Україні.

"Розраховуємо, що ця проблема буде вирішена найближчим часом. Адже від цього залежить стабільне проходження опалювального сезону, який незабаром розпочнеться", — додав Кураков.

На цю заяву міністра енергетики, відреагували представники "Укрзалізниці". Запевнивши, що виправлять ситуацію збільшенням кількості піввагонів для доставки вугілля.

Також, вуглевидобувні підприємства і компанії теплової генерації повинні оновити планові показники по поставкам і накопичення вугілля. Оскільки, згідно з інформацією міністерства, станом на 24 вересня на складах ТЕЦ і ТЕС знаходиться 954,6 тис. Тонн вугілля, що на 1530000 тонн менше затвердженого графіка. При цьому за останній тиждень запаси вугілля на складах скоротилися ще на 24 тис. Тонн.

Раніше видання "Коментарі" писало про те, що всім бажаючим пропонують допомогти визначитися з кольором лівреї поїзда в рамках фірмової стилістики "Укрзалізниця". Також "Укрзалізниця" планує закінчити ремонт пасажирських вагонів до кінця року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини