Головна Новини Бізнес новини компаній УЗ запустила перший контейнерний поїзд з експортним вантажем в Китай
commentss НОВИНИ Всі новини

УЗ запустила перший контейнерний поїзд з експортним вантажем в Китай

За словами міністра інфраструктури Олександра Кубракова, Україна має великий експортний потенціал і нова команда міністерства активно працює над його розвитком

28 вересня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:

Україна 28 вересня запустила перший в історії контейнерний поїзд в Китай   з пиломатеріалами. Маршрут поїзда — від Києва до китайського міста Сіань. Поїзд переїде через чотири країни. В "Укрзалізниці" зазначили, що в дорозі поїзд пробуде 18 діб. Про це повідомляє 24 канал.

УЗ запустила перший контейнерний поїзд з експортним вантажем в Китай

УЗ -19 - фото з відкритих джерел

В інформації сказано, що між Китаєм і Україною вже давно вели переговори з розвитку експортного потенціалу. Цю тему піднімав президент Володимир Зеленський під час Ялтинської Європейської Стратегії 2021.

"Нам важливо інтегруватися в світову систему мультимодальних перевезень, яка розширюється швидкими темпами. Так, наприклад, в ЄС частка контейнерних перевезень — близько 45%. В Україні ми говоримо тільки про 2,5%" — зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубрак.

Однак, Україна не може повністю використовувати своє географічне положення, оскільки залізнична і портова інфраструктура знаходяться в застарілому стані. Як стверджує Кубрак, одним із пріоритетних завдань стане розвиток інфраструктури для формату "море-залізниця".

"У вересні ми прийняли з Китаю 50-й контейнерний поїзд з імпортним вантажем. Сьогодні відправляємо перший контейнерний поїзд вже з українським вантажем в Китай. Плануємо, що такі поїзди стануть регулярними" — зазначив виконуючий обов'язки голови правління "Укрзалізниці" Олександр Камішін.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що "Укрзалізниця" систематично не виконує заявки вугледобувних підприємств і збагачувальних фабрик на перевезення вугілля на склади ТЕС і ТЕЦ. Не дивлячись на те, що від цього залежить стабільне проходження опалювального сезону



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини