Головна Новини Бізнес новини компаній ЗАЗ може припинити виробництво автомобілів
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗАЗ може припинити виробництво автомобілів

Зараз автозавод збирає автомобілі марок Renault та Lada

30 жовтня 2020, 12:20 comments1958
Поділіться публікацією:

Запорізький автомобільний завод може припинити виробляти автомобілі через заборону ввезення з Росії не тільки машин, а й комплектуючих до них деталей. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат Роберт Горват.

ЗАЗ може припинити виробництво автомобілів

ФОТО: Z-city

Саме з ініціативою заборонити метод ввезення на територію України російських машинокомплектів виступив нардеп. Горват заявив, що він разом з іншими депутатами направив до прем'єр-міністра звернення з приводу заборони імпорту авто і їх комплектуючих з РФ.

"Кабінет Міністрів України має вжити заходів щодо продовження дії постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1147 “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації”, та постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 № 1146 “Про ставки ввізного мита стосовно товарів, що походять з Російської Федерації", — зазначив Горват.

Депутат підкреслив, що з січня по серпень 2020 року в Україну було імпортовано російські шасі та кузови для моторних транспортних засобів загальною вартістю 3 млн доларів.

"Не купувати у ворога — такою має бути позиція держави", — додав депутат.

Раніше "Коментарі" писали, що понад 30 українських виробників співпрацюватимуть із французьким машинобудівним гігантом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини