Головна Новини Бізнес економіка Акції vs криптовалют: чому віддають перевагу українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Акції vs криптовалют: чому віддають перевагу українці

На думку радника міністра цифрової трансформації Максима Дем'янюка, Україні варто звернути увагу на ринок віртуальних активів

3 вересня 2021, 19:10
Поділіться публікацією:

Акції vs криптовалют: чому віддають перевагу українці

Акції vs криптовалюта, фото із відкритих джерел

В Україні відбувся Ukrainian Financial Forum, в ході якого радник віце-прем'єр-міністра України, міністра цифрової трансформації Максим Дем'янюк оцінив перспективи віртуальних активів та назвав обсяги щоденного обігу криптовалют країною. Про це повідомляє ІА "Інтерфакс".

На думку Максима Дем’янюка, ринок віртуальних активів є одним із найперспективніших ринків світу та становить неабиякий фінансовий інтерес для України. За неофіційними підрахунками керівника напряму віртуальних активів, в Україні щодобово обіг криптовалют становить не менше 1 млрд гривень. Для порівняння, цей показник у 50 разів перевищує суму вкладів в українські гривневі акції та цінні папери (без урахування ОДВП).

За таких показників всередині країни та з урахуванням світових тенденцій на криптовалютних ринках, найбільш раціональним буде врегулювання обігу віртуальних активів, за допомогою створення спеціальної нормативної бази.

Нагадаємо, що за прогнозами експертів, ще до кінця поточного року Bitcoin може зрости у ціні до 66 тис. доларів за одну монету, а у 2025 році вартість одиниці цієї криптовалюти може становити до 318 тис. доларів. Також цілком можливо, що до 2030 року ціна на Bitcoin може "злетіти" до 4 мільйонів доларів за монету.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що за результатами щорічного моніторингу американської аналітичної компанії Chainanalysis Україна цьогоріч посіла четверту позицію в рейтингу глобального індексу сприйняття криптоактивів. Також варто зазначити, що за обсягом транзакцій із криптовалютами на біржовому ринку (P2P)  Україна у 2021 році стала абсолютним лідером у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини