Головна Новини Бізнес економіка АМКР просить Геруса ініціювати мораторій на підвищення тарифів на електроенергію до кінця 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

АМКР просить Геруса ініціювати мораторій на підвищення тарифів на електроенергію до кінця 2021 року

Стало відомо, на скільки може підвищитися тариф

25 вересня 2020, 17:16
Поділіться публікацією:
Найбільший в Україні металургійний комбінат — споживач електроенергії "АрселорМіттал Кривий Ріг" просить главу Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса ініціювати мораторій на підвищення тарифів на передачу електроенергії і на диспетчерське управління до кінця 2021 року.
Згідно з листом АМКР, наявному в розпорядженні редакції, відповідні тарифи повинні залишитися на поточному рівні з метою стабілізації роботи підприємства та всієї металургійної промисловості України.
"АМКР змушений звернутися до Вас після публікації на сайті НЕК "Укренерго" повідомлення... про підвищення тарифів на передачу електроенергії і на диспетчерське управління з листопада 2020 року і на весь 2021 рік", — сказано в листі.
Як стверджується в документі, підвищення тарифу на передачу електроенергії з 1 листопада 2020 року з 240,23 грн. (Без ПДВ) до 640,48 грн. (Без ПДВ) за 1 МВт-год тільки в листопаді-грудні 2020 року призведе до збільшення додаткових витрат "АрселорМіттал Кривий Ріг" у розмірі 225 млн. грн.
При цьому підвищення тарифу на передачу е / енергії і на диспетчерське управління з 24,75 грн. (Без ПДВ) до 87,83 грн. (Без ПДВ) за 1 МВт-ч призведе до збільшення додаткових витрат "АрселорМіттал Кривий Ріг" за весь 2021 рік у розмірі 906 млн. грн.
"АрселорМіттал Кривий Ріг" є одним з енергоємних підприємств в Україні. Електроенергія складає на рівні 10% в собівартості продукції", — наголошується в листі.
На меткомбінаті підкреслюють, що підвищення тарифів на передачу е / енергії і диспетчеризацію призведе до збільшення собівартості продукції, знизить її конкурентоспроможність на світових ринках, може привести до скорочення обсягів виробництва металургійної продукції і, як наслідок, до скорочення персоналу підприємства.
"Також зазначаємо, що в зв'язку з поширенням пандемії коронавірусу COVID-19 в світі, поглибленням економічної кризи, схвалення підвищення тарифів на передачу е / енергії і диспетчеризацію ще більше ускладнить економічне становище підприємства і послабить конкурентоспроможність нашої продукції на світових ринках", — констатується в листі.
АМКР просить Геруса ініціювати мораторій на підвищення тарифів на електроенергію до кінця 2021 року - фото 2
Раніше повідомлялося, що електроенергія в Україні продовжує дорожчати.

АМКР просить Геруса ініціювати мораторій на підвищення тарифів на електроенергію до кінця 2021 року



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини