Головна Новини Бізнес економіка Чергове подорожчання: в Україні підвищилася ціна на хліб
commentss НОВИНИ Всі новини

Чергове подорожчання: в Україні підвищилася ціна на хліб

Ціна виросла на 9%

18 лютого 2021, 15:46 comments2532
Поділіться публікацією:

З початку року в Україні помітно подорожчали деякі харчові продукти. Хліб також не став винятком. З січня 2021 року експерти прогнозували подорожчання хліба в Україні на 10-15%. За даними Держстатистики, ціна на продукт в останні дні зросла на 9%. Про це повідомляється у випуску ТСН на телеканалі "1 + 1".

Чергове подорожчання: в Україні підвищилася ціна на хліб

В Україні хліб подорожчав до 18 гривень - фото: з відкритих джерел

За словами джерела, збільшився в ціні білий і житньо-пшеничний хліб. Відтепер кілограмовий буханець цього продукту буде коштувати близько 18 гривень. До зміни вартості він обійшовся б у 16,40 грн. В той самий час подешевшав житній хліб. Ціна на нього впала практично на 50 копійок. Раніше він коштував 22,34 грн/кг, а його нова ціна - 21,88 грн/кг.

Експерти відзначають, що зростання цін на хліб пов'язаний з недотриманням продовольчої безпеки в Україні. За їхніми словами, цей продукт зростає в ціні швидше, ніж інфляція, у два рази. Раніше директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко говорив про те, що збільшення вартості хліба в країні пов'язано також і з подорожчанням електроенергії.

До слова, пекар Ігор Лаврешін розповів про те, що хліб, який продається в супермаркетах, може бути небезпечним. Головною причиною є недотримання гігієни співробітників, внаслідок чого в хлібі може утворитися цвіль і мікотоксини. Зберігати куплений хліб найкраще в дерев'яній хлібниці або ж залишати його в морозилці. Так він краще збережеться.

Нагадай, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що в Україні значно зросли ціни на цукор, а також про те, що в Україні з чорнобильських яблук виробляють алкогольний напій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег

18 лютого 2021, 17:09

А где деньги на эти повышения взять??? https://kosatka.media/category/elektroenergiya/news/regulyator-odobril-povyshenie-tarifa-na-peredachu-ukrenergo-do-316-08-grn-mvt-ch


Новини