Головна Новини Бізнес новини компаній В Україні з чорнобильських яблук виробляють алкогольний напій (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні з чорнобильських яблук виробляють алкогольний напій (ФОТО)

Незвичайну наливку також експортують в іншу країну

18 лютого 2021, 10:56
Поділіться публікацією:

У Закарпатті виробляють наливку "Атомік", яка робиться на основі яблук. Все б нічого, якби не одна деталь — ці фрукти вирощені в зоні відчуження. Про це у своєму профілі на Facebook пише CEO TourInform Олександр Коваль, передає АgroРortal.

В Україні з чорнобильських яблук виробляють алкогольний напій (ФОТО)

До складу наливки входять яблука і вода з ЧАЕС - фото: Олександр Коваль

Так, за словами Олександра, незвичайну наливку випускає підприємство "Перша закарпатська палинчарня". Крім яблук із зони відчуження, для виробництва використовується також і вода з Юрського водоносного горизонту, який проходить в зоні ЧАЕС. На пляшці спиртного напою є позначка, що це Чорнобильська яблучна наливка.

В Україні з чорнобильських яблук виробляють алкогольний напій (ФОТО) - фото 2

Автор поста стверджує, що наукові дослідження показали, що дана наливка, попри факт присутності в складі яблук і води з Чорнобиля, повністю безпечна для вживання. Повідомляється, що дані дослідження проводили українські та британські вчені. Варто відзначити, що цей в спиртний напій експортують до Великобританії.

"Це приклад, коли культура виробництва і високу якість продукту на високому рівні оцінена британським ринком", — підкреслив Олександр Коваль.

75% від усіх грошей, отриманих з продажу наливки "Атомік" будуть спрямовані на захист дикої природи у Чорнобильській зоні. Ці кошти також підуть і на підтримку місцевих громад, які до цього дня проживають в зоні відчуження.

В Україні з чорнобильських яблук виробляють алкогольний напій (ФОТО) - фото 3


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв своїм читачам про те, що Coca-Cola буде продавати напої по-новому. Стало відомо, що саме компанія збирається змінити. Також сайт інформувало тому, що американська корпорація McDonald's зміниться вперше за 5 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини