Головна Новини Бізнес економіка Чи працює в Україні система "золотого парашута"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи працює в Україні система "золотого парашута"

У компанії «Хуавей Україна» розповіли про свій "золотий парашут"

29 липня 2021, 19:16
Поділіться публікацією:

Видання "Коментарі" вирішило дізнатися, чи працює в Україні відома американська система "золотий парашут". З цим питанням ми звернулися до відомої  компанії "Хуавей Україна".

Чи працює в Україні система "золотого парашута"

Чи діє в Україні "золотий парашут" для працівників (фото з відкритих джерел)

У компанії нам розповіли, чи є якісь компенсації при звільненні через скорочення штату і чи працює у них система "золотого парашута".

"Ми працюємо над проєктними замовленнями від наших клієнтів, тому коли проєкти закінчуються, ми перш за все шукаємо для своїх працівників нове місце в новому проєкті. Повторюся, що ми працюємо виключно в правовому полі. Відповідно, якщо ми скорочуємо когось, то виплачуємо всі передбачені компенсації. Однак зазначу, що навіть в умовах пандемії у нас не було жодного випадку скорочення штату. Навпаки, згідно зі статистикою, наш рекрутинг став більш динамічним, ми продовжуємо приймати нових працівників і заохочуємо студентів приходити до нас на стажування ", — розповів заступник керівника Департаменту персоналу компанії" Хуавей Україна "Володимир Білавка.

У компанії KIVI не змогли відповісти на це питання, тому, за завіренням менеджера, ні разу не скорочували штат, а тільки нарощували.

"Але, якщо говорити про звільнення в цілому, то у нас є практика попереджувальних заходів. Якщо мова йде про те, що співробітник не справляється з роботою, призначається попереджувальна зустріч. Зі співробітником проводиться розмова з приводу очікувань від нього і разом з командою розробляється план з досягнення результатів на найближчий час. Проводиться ще дві такі зустрічі. І за підсумком приймається рішення про подальшу співпрацю. У співробітника завжди є можливість налагодити роботу. І у компанії, і у співробітника є час на зважене рішення ", — прокоментувала PR-менеджер компанії KIVI Анастасія Кіосева.

У компанії Bayer на питання про скорочення штату відповіли так: "Це досить делікатна тема для кожної компанії. Звичайно, при скороченні штату ми керуємося в першу чергу чинним локальним законодавством. Однак при скороченні враховується причина реструктуризації, що може сформувати додаткові виплати понад законодавчих вимог ".

Для довідки: термін "золотий парашут" родом з в США. У 1961 році авіакомпанія Trans World Airlines опинилася на межі банкрутства. Менеджеру Чарльзу Тіллінгасту запропонував врятувати підприємство від краху, а щоб він не боявся ризикованої посади, йому обіцяли премію при звільненні, незалежно від результатів його роботи. Зараз цей термін означає компенсацію, яка виплачується керівникам у випадку їхнього звільнення або виходу у відставку в результаті поглинання цієї компанії іншою або зміни власника. Порядок отримання і розмір компенсації визначаються трудовим договором.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, як провідні компанії України дбають про своїх співробітників.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини