Головна Новини Бізнес економіка Чи вистачить на зиму газу та робочих блоків АЕС – Шмигаль про віялові відключення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вистачить на зиму газу та робочих блоків АЕС – Шмигаль про віялові відключення

Урядовець намагається заспокоїти населення щодо ситуації в енергетиці найближчої зими

12 листопада 2021, 12:58
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України повідомив, що для опалення та освітлення в країні вистачить ресурсів, інформує прес-служба Кабміну.

Чи вистачить на зиму газу та робочих блоків АЕС – Шмигаль про віялові відключення

Денис Шмигаль говорить про пріоритети в енергетиці - фото прес-служби

Денис Шмигаль наголосив, що віялових відключень в Україні не буде, так як енергетичних ресурсів на зиму вистачить. Для того, щоб довести правдивість своїх слів, він навів дані про роботу АЕС та заповненість газових сховищ. Про це було сказано у ефірі передачі "Право на владу".  

Базою для нормального опалювального сезону стане атомна енергетика, сказав Прем'єр-міністр. Наразі ремонтуються три енергоблоки. Завершать ремонт наприкінці листопада. На початку зими працюватиме 14 з 15 енергоблоків. Чиновник зауважив, що вказана кількість робочих блоків взимку – унікальне для країни явище: такого ще не було.

У газових сховищах накопичено 18 млрд м3 природного газу. Це в два рази більше, ніж в середньому використовується під час опалювального сезону – зазвичай, витрати складають 8 млрд м3, стверджував міністр.

Цих об'ємів цілком достатньо для потреб опалення. Крім того незабаром запрацює гідрогенерація – на Дністровській АЕС увімкнуть гідроакумулюючий блок.

Високопосадовець гарантує:

"Уряд ухвалив рішення про заборону відключення або не включення під час опалювального сезону тепла й газу для населення й для всіх підприємств".

Громадяни України можуть бути спокійні: віялових відключень не буде. Електроенергія вимикатиметься лише тоді, коли потрібно проводити ремонт ліній електропостачання.

Між тим 11 вересня 2021 р. о 16 год. диспетчери НЕК "Укренерго" змушені були терміново активувати допомогу з Словаччини для стабілізації роботи "острова Бурштинська ТЕС". Щоб не сталось відключень споживачів, від сусідньої країни було отримано 100 МВт. Причина екстремальної ситуації: свищі у двох котлах "ДТЕК Бурштинської ТЕС". Загалом з 12 блоків зараз в ремонті — сім, а працювало – лише п'ять.

Про ситуацію з поставками вугілля в Україну видання "Коментарі" публікувало відповідний матеріал раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини