Головна Новини Бізнес економіка Чим закінчились аплодисменти, якими в Укрексімбанку зустрічали відсторонених працівників
commentss НОВИНИ Всі новини

Чим закінчились аплодисменти, якими в Укрексімбанку зустрічали відсторонених працівників

Правління банку підключилось до рішення скандальної ситуації

13 листопада 2021, 23:17
Поділіться публікацією:

Правління "Укрексімбанку" оперативно прийняло рішення щодо працівників, яких підозрюють у нападі на представників ЗМІ і які незвичайним способом відсвяткували повернення на робочі місця. Про це повідомляє сайт установи.

Чим закінчились аплодисменти, якими в Укрексімбанку зустрічали відсторонених працівників

Будівля "Укрексімбанку" - фото з офіційного сайту

Наглядова рада попросила правління банку вжити заходів щодо Олега Осипова та Ігоря Тельбізова, які брали участь у інциденті з оплесками 11 листопада 2021 р. Правління зібралось на позачергове засіданні та звільнило обох чоловіків. 

Підстава для звільнення – п. 2 ст. 40 Кодексу законів про працю, яка означає "виявлену невідповідність працівника займаній посаді та виконуваній роботі".

Двоє чоловіків працювали в "Укрсімбанку" на посадах, пов'язаних з питаннями безпеки банківської установи. Спершу їх усунули від роботи, а вже 9 листопада – повернулись. При цьому відбувся інцидент, який був зафіксований на відео і став поштовхом до звільнення. На відео видно, як чоловік, схожий на Ігоря Тельбізова, заходить у приміщення банку у супроводі оплесків працівників, які вишикувались на усіх чотирьох поверхах розкішного холу. Після цього він картинно кланяється і виголошує промову, у якій дякує своїй команді за підтримку і розуміння.

Члени Наглядової ради констатували:

"Своїми діями Тельбізов І.Г. та Осіпов О.Л. довели, що вони не здатні належним чином виконувати свої обов’язки передбачені їх посадовою інструкцією внаслідок, серед іншого, нерозуміння вимог та положень Кодексу етики та корпоративних цінностей Банку та наявність конфлікту між особистими інтересами та інтересами Банку".

Видання "Коментарі" нагадує, що причиною відсторонення Тельбізова та Осипова стала участь у конфлікті між Євгеном Мецгером, головою правління "Укрекмісбанку", та журналістами. Після цього Мецгер пішов з посади, а чоловіків відновили на роботі з формулюванням 

"Одержання працівником статусу підозрюваного/обвинуваченого у кримінальному провадженні не є законною підставою для відсторонення їх від роботи або розірвання з ними трудових відносин".

Питання, яке роздратувало керівника банку, стосувалось припущення щодо ймовірного кредите, виданого особі з ОРДЛО. Докладну статтю про це видання "Коментарі" публікувало раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини