Головна Новини Бізнес економіка Чому за активами в Україні не стоїть черга із інвесторів – що вже зараз цінується на вагу золота
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому за активами в Україні не стоїть черга із інвесторів – що вже зараз цінується на вагу золота

Єдине, що вже зараз зацікавило інвесторів в Україні - це рідкоземельні активи

9 серпня 2022, 09:15
Поділіться публікацією:








Голова правління "Райффайзен Банк" Володимир Лавринчук заявив, що в Україні високі ризики для інвестування, але активи недооцінені. Видання "Коментарі" в ході дискусії "Інвестиції в Україну під час війни: чи готові інвестори фінансувати економіку військового часу" поцікавилося у експертів, чому в Україні активи недооцінені? І чи дійсно вони недооцінені? Як зробити так, щоб за активами в Україні стояла черга із інвесторів?

Чому за активами в Україні не стоїть черга із інвесторів – що вже зараз цінується на вагу золота

Долари. Фото з відкритих джерел

Черга з інвесторів в Україні не стоїть і не стоїть вже багато років

Засновник First Kyiv Investment Club Іван Компан відразу звернув увагу на суттєвий момент щодо того, що треба розрізняти питання недооцінки активів та їх дешевості. 

"Мантру про недооцінку українських активів я й сам співав, коли кар'єру будував і розповідав всім інвесторам на світі: "приїжджайте в Україну, вкладайте гроші, бо тут недооцінені активи". Але є речі, які справді неоцінені, а потім вони підвищуються в ціні, а є те, що просто дешеве, яке згодом стає ще дешевше і врешті-решт нікому не потрібним. Тому, коли ми говоримо про недооціненість активів, хотілося б спитати конкретного: що є таке в Україні, що недооцінене?", – задається питання експерт.

Він додав, якщо ж говорити про іноземних інвесторів, то, якби справді в Україні були гарні активи і з якоїсь причини їх хтось десь не недооцінив і можна було задешево купити те, що коштує дорого, то черга б стояла від Києва до Брюсселя.

"Черга не стоїть і не стоїть вже багато років. Активи справді є і багато з них дешеві не тому, що самі активи погані, а тому що вони існують в середовищі, яке не дає цим активам розвиватися і потенціал цих активів неможливо ніяк використати. І поки це не зміниться, то ті активи будуть дешевшати, доки зовсім не втратять вартість", – зауважив Іван Компан.

Рідкоземельні активи в Україні дуже добре оцінені

Голова української асоціації венчурного та приватного капіталу Андрій Колодюк зазначив, що є в Україні й ті речі, які дуже добре оцінені.

"Я знаю те, що дуже добре оцінено. І це те, що цікавить в Україні і в Європі – це наші рідкоземельні активи, які знаходяться в надрах нашої країни. Ви знаєте, що Європа, а зараз тим більше, залежить від Китаю, але відповідь на це питання також знаходиться в Україні. Тому дуже добре оцінили ці активи. Питання тільки в тому, коли ці активи будуть розроблені з точки зору видобутку рідкоземельних речей. В першу чергу, йдеться про програму Європейського Союзу щодо мікрочіпів і інших речей", – зазначив експерт.

Андрій Колодюк додав, той, хто сьогодні володіє виробництвом чіпів, той розуміє, що це дуже стратегічний актив. І саме тому Європи це дуже добре знає, як і знає те, що це знаходиться в Україні в наших надрах, в тому числі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — велика приватизація на старті: плюси та мінуси – до чого вже зараз підштовхують Україну.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини