Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту рекордно знизилися: названа причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту рекордно знизилися: названа причина

Рішення Саудівської Аравії і рекордне зростання нових випадків зараження коронавірусом значно впливають на ціни на нафту

9 вересня 2020, 01:50 comments1168
Поділіться публікацією:

Ф'ючерси на нафту різко впали у вівторок. Нафта марки Brent опустилася нижче 40 дол. за барель вперше з червня, а американська нафта WTI впала майже на 8% після того, як Саудівська Аравія знизила свої жовтневі відпускні ціни, а нові випадки зараження COVID-19 стали активно фіксувати в різних країнах світу. Про це пише Reuters.

Ціни на нафту рекордно знизилися: названа причина

Кількість нових випадків зараження коронавірусів особливо активно росте в Індії, Великобританії, Іспанії та деяких частинах Сполучених Штатів. Нова хвиля захворюваності може послабити відновлення світової економіки і підірвати попит на паливо.

Американська нафта марки WTI подешевшала на 3,01 дол., або 7,6% — до 36,76 дол., Раніше досягнувши мінімумів, небачених з 15 червня. Нафта марки Brent подешевшала на 2,23 дол., або на 5,3% — до 39,78 дол. за барель. Обидва нафтових бенчмарки знаходяться нижче торгових діапазонів, які зберігалися з серпня. Brent подешевшала на п'ятий день і втратила більше ніж 10% з кінця серпня.

Напередодні, у понеділок, нафта впала після того, як державна нафтова компанія Саудівської Аравії Aramco знизила жовтневі офіційні відпускні ціни на свою арабську легку нафту, що стало ознакою пом'якшення попиту.

Нафта відновилася після історичного мінімуму, досягнутого у квітні, завдяки рекордному скороченню поставок Організацією країн-експортерів нафти і її союзників, відомої як ОПЕК+. Представники організації збираються зустрітися 17 вересня, щоб знову переглянути скорочення обсягів видобутку нафти.

Нагадаємо, світовий попит на нафту у 2020 році скорочується більше, ніж прогнозувалося раніше. Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) очікує, що на тлі сумнівів щодо відновлення економіки в 2021 році, прогноз для ринку нафти теж не втішний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини