Головна Новини Бізнес економіка Ціни на нафту значно впали: що лякає світових інвесторів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на нафту значно впали: що лякає світових інвесторів

Ціни на нафту значно знижуються через прогнози щодо стрімкого зростання попиту на ринку

26 листопада 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Ціни на нафту знизилися більш ніж на 2%  через побоювання, що надлишок світової пропозиції може зрости після скоординованого вивільнення запасів нафти на чолі з США і через новий сплеск COVID-19. Цей варіант налякав інвесторів. Про це повідомляє Reuters.

Ціни на нафту значно впали: що лякає світових інвесторів

Нафтовий танкер стоїть у черзі в океані біля комплексу Лонг-Біч-Порт Лос-Анджелеса - Reuters

Ф'ючерси на нафту Brent продовжили зниження, впавши на 1,69 долара, або на 2,1%, американська нафта West Texas Intermediate (WTI) подешевшала на 2,04 долара, або на 2,6%. Як зазначив аналітик CMC Markets Келвін Вонг, ціни на нафту, ймовірно, впали разом з цінами на інших фінансових ринках через побоювання, що по економіці знову вдарить значний попит. 

Адміністрація президента США Джо Байдена у вівторок оголосила про плани випустити мільйони барелів нафти зі стратегічних запасів у координації з іншими великими країнами-споживачами, включаючи Китай, Індію та Японію, щоб спробувати охолодити ціни. Такий випуск, ймовірно, збільшить поставки в найближчі місяці, згідно з висновками групи експертів, яка консультує міністрів Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК).

Рада економічної комісії (ЄЦБ) очікує профіциту в 400 000 барелів на добу (барелів на добу) у грудні з розширенням до 2,3 млн барелів на добу в січні та 3,7 млн ​​барелів на добу в лютому, якщо країни-споживачі продовжать випуск, повідомило джерело в ОПЕК.

Прогнози зростання надлишку нафти затьмарюють перспективи зустрічі між ОПЕК та її союзниками, групою, відомою як ОПЕК+. Група має вирішити, чи продовжуватиме вона нарощувати видобуток на 400 000 барелів на добу в січні.

Тим не менш, еталонні контракти мають опублікувати свій перший тижневий приріст майже за місяць, оскільки загальний обсяг вивільнення запасів сирої нафти, який оцінюється в 70-80 мільйонів барелів, був меншим, ніж очікували учасники ринку.

"Оскільки обсяги є невеликими, я думаю, що вони спрямовані на послаблення постачання нафти, а не на великий вплив на ринки нафти", – сказав журналістам Цутому Сугіморі, президент Нафтової асоціації Японії (PAJ).

Як повідомляли раніше "Коментарі", нафта знизилася після закриття на найвищому рівні з жовтня 2018 року, коли галузевий звіт вказав на подальше скорочення запасів сирої нафти в США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини