Головна Новини Бізнес економіка Ціни на продукти зміняться: стало відомо, коли і що подешевшає
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни на продукти зміняться: стало відомо, коли і що подешевшає

На ціни істотно вплине сезонний фактор

29 березня 2021, 11:07
Поділіться публікацією:

За словами економіста Богдана Кушнірука, вже наприкінці весни в Україні почнеться зниження вартості деяких продуктів харчування. Зокрема, знизиться ціна на яйця, м'ясо і молоко. Про це експерт сказав в ефірі програми "Сьогодні Ввечері" на телеканалі "Україна 24".

Ціни на продукти зміняться: стало відомо, коли і що подешевшає

Ціни на продукти зміняться: стало відомо, коли і що подешевшає. Фото з відкритих джерел

За словами фахівця, нині зростання цін на паливо автоматично призводить до збільшення вартості інших сировинних товарів.

"Факт зростання цін на паливо відбиває загальне зростання цін на товари. А якщо врахувати те, що ми підвищили мінімальну зарплату, то все це провокує зростання цін", — розповів економіст.

Нагадаємо, що за даними Асоціації "М'ясної галузі", закупівельні ціни з 29 березня по 4 квітня складуть 38-39 грн/кг живої ваги свині. Таким чином вже незабаром може подешевшати свинина. Також повідомляється, що вартість живих свиней із наступного тижня, ймовірно, зменшиться на 1 грн/кг. Минулого тижня переробники заявили, що поставлені в неконкурентні умови з тіньовим ринком.

Раніше портал "Коментарі" розповідав, що деякі експерти вважають, що ціни на продукти харчування в Україні можна ефективно регулювати за допомогою аграрного фонду. Президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса прокоментував таку думку для порталу "Коментарі" і розповів, що можна зробити, щоб такий механізм міг ефективно функціонувати.

Експерт підкреслив, що аграрний фонд і створювався для того, щоб шляхом згладжування цінових коливань давати цінову підтримку сільгоспвиробникам. Зворотною стороною цієї медалі є можливість проводити товарні інтервенції — реалізовувати продукцію на ринку в момент зростання цін для їхнього згладжування.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Bujhm

29 березня 2021, 10:38

Пока европоиды у власти ничего дешеветь не будет. Тотальный вывоз всего будет продолжен и как следствие рост цен.


Новини