Головна Новини Бізнес економіка Ціни в Україні піднімуться ще на 15%: які продукти ще подорожчають до свят
commentss НОВИНИ Всі новини

Ціни в Україні піднімуться ще на 15%: які продукти ще подорожчають до свят

Економісти стверджують, що в цьому році ціни на харчі злетіли в середньому на 30%

3 грудня 2021, 21:50
Поділіться публікацією:

Цінники на продуктах перед святами завжди змінюються в сторону збільшення. Дорожчим стає той харчовий крам, на який у новорічно-різдвяний період завжди є попит серед покупців. Разом з тим, взимку є традиційні сезонні подорожчання. Вони стосуються овочів, фруктів, молочних продуктів. Фахівці радять купувати зараз певний перелік смаколиків на святковий стіл, поки ціни на них ще не зовсім кусаються. Про це інформує медіа Vesti.

Ціни в Україні піднімуться ще на 15%: які продукти ще подорожчають до свят

Ціни на продукти зросли (фото з відкритих джерел)

Економісти стверджують, що в цьому році ціни на харчі злетіли в середньому на 30%.

Але це ще не кінець. Адже в останній місяць року вартість основних смаколиків, які входять до продуктового кошика, виросте ще на 5-15 %.

Як прогнозують фахівці, знову виростуть в ціні харчі, без яких не накриєш святковий стіл, зокрема, м'ясо та молочні продукти.

Один з відомих вітчизняних ритейлерів Валерія Кушнір радить заздалегідь придбати вершкове масло. Воно має подорожчати на цілих 15%. Так само, запастись наперед вершками. Покласти в морозилку куряче філе, яке зараз вартує біля 130 гривень за кілограм, якраз у пік  свят воно стане дорожчим на 10-20 грн. Варто зробити запас м’яса – свинини та яловичини.

Фахівці радять ще купити яйця та майонез, адже вони додадуть у своїй вартості у два рази.

 Десяток яєць перед новим роком коштуватиме 40-50 гривень, зараз вони вартують в середньому 30 гривень.

 Ритейлер радить заздалегідь подбати про делікатеси. Сирокопчені ковбаси, хамон та інші смачні речі, які мають довгий термін зберігання. Так само і сири, які можуть зберігатись у вашому холодильнику, а не в магазині. На свято вони дуже знадобляться.

 Також потрібно пам’ятати  про передсвяткові акції та знижки, які тепер змінюватимуть одна одну у великих торгових закладах.  На них можна значно дешевше придбати різний харчовий крам до свят. Консервований горошок та кукурудзу, дешевшою буде за знижками червона ікра, риба.

Але на акційних товарах слід добре роздивитись, коли цей крам був виготовлений.

 Інший експерт Юрій Гаврилечко дає слушну пораду щодо поповнення запасів спиртного, особливо ігристих вин.  Цього року їх виробництво в європейських країнах зменшилось, тому ціни на спиртне теж збільшаться.

 Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що тарифи на газ для людей можуть злетіти в кілька разів.

  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини