Головна Новини Бізнес економіка Держава інвестувала 10 млрд грн у розвиток бізнесу через проєкт єРобота
commentss НОВИНИ Всі новини

Держава інвестувала 10 млрд грн у розвиток бізнесу через проєкт єРобота

Проєкт єРобота був започаткований для стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць, включаючи мікрогранти для відкриття бізнесу, підтримку ветеранів, розвиток переробних підприємств, садівництва та теплиць

сьогодні, 13:11
Поділіться публікацією:

Програма єРобота продовжує активно підтримувати підприємців в Україні. За понад два роки існування цього урядового проєкту, понад 21 000 підприємців отримали гранти на старт або розвиток бізнесу, а загальний обсяг інвестицій склав 10 мільярдів гривень. Більш як чотири мільярди гривень вже повернуто до бюджету через сплачені податки та збори. Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Держава інвестувала 10 млрд грн у розвиток  бізнесу через проєкт єРобота

Проект "єРобота". Фото з відкритих джерел

Проєкт єРобота, який був запущений урядом у липні 2022 року, вже понад два роки підтримує розвиток малого та середнього бізнесу в Україні. За цей час 21 000 підприємців скористалися можливістю отримати грантову підтримку для старту або розширення свого бізнесу. Загальна сума інвестицій через гранти сягнула 10 мільярдів гривень.

Завдяки цим коштам підприємці змогли відкрити нові компанії, розширити виробництво, освоїти нові напрямки діяльності та створити близько 60 тисяч робочих місць по всій країні. Як зазначила Перший віцепрем'єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко, бізнес розвивається, сплачує податки, тим самим зміцнюючи економіку держави. Понад 4 мільярди гривень грантових коштів вже повернулися до бюджету через податки та збори.

З початку запуску проєкту було реалізовано кілька програм грантової підтримки:

  • Програма "Власна справа" видала 19 000 мікрогрантів на загальну суму 4,5 млрд грн;

  • На розвиток переробних підприємств видано 779 грантів на 3,9 млрд грн;

  • На підтримку садівництва та тепличних господарств видано 240 грантів на суму 1,1 млрд грн;

  • Ветерани та їхні родини отримали 1036 грантів на 481 млн грн.

Отримати грант можуть як досвідчені підприємці, так і новачки, які подають заявки разом із бізнес-планом через портал Дія. Обов'язковою умовою є створення нових робочих місць — від одного-двох при наданні мікрогрантів до десятків при підтримці великих проєктів. Грантові кошти повертаються державі через сплату податків протягом трьох років діяльності підприємства.

Детальну інформацію щодо умов програми можна знайти на сайті "Власна справа" за посиланням.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні стартує новий проєкт "UA Global: Etsy Start", спрямований на розвиток мікро, малого та середнього бізнесу. Ініціатива допоможе українським підприємцям почати або масштабувати продажі на популярній платформі товарів ручної роботи Etsy.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини