Головна Новини Бізнес економіка Державні гранти на розвиток бізнесу: хто зможе подати заявки
commentss НОВИНИ Всі новини

Державні гранти на розвиток бізнесу: хто зможе подати заявки

Програма «єРобота»: держава запускає шість грантів для бізнесу в різних галузях

25 червня 2022, 23:55 comments2060
Поділіться публікацією:

Уряд оголосив про запровадження державних грантів для підприємців в рамках програми "єРобота". В Україні діятимуть шість грантових програм для підприємств, зокрема, й з переробки сировини. Наприклад, виготовлення товарів з дерева, з продуктів харчування, металу, виготовлення будівельних матеріалів, переробка вторсировини та інші.

Державні гранти на розвиток бізнесу: хто зможе подати заявки

Фото ілюстративне / Pixabay

Всього діятиме три різні програми грантів для бізнесменів, що планують створити нове виробництво та виконать певні умови. Суми грантів будуть різними, максимально — вісім мільйонів гривень. Про це повідомив прем'єр на засіданні уряду 24 червня. Наразі ухвалено документи Кабміном для реалізації програми "єРобота".

Підприємці зможуть за грантові кошти купити нове обладнання, орендувати приміщення для цехів, закупити матеріали й потім вже приступити до виробництва. Серед умов, які мають бути виконані, — створення більше 25 нових робочих місць та сплата податків.

Подавши заявку підприємці мають запропонувати свій бізнес-план. Перші учасники грантових програм мають вкласти не менше 30% власних грошей в проект чи виробництво.  

Детальна інформація та функція подачі заявок з'являться в Дії. Серед грантових програм — підтримка мікробізнесу до 250 тис. грн, аграріїв, фермерства (сади, виноградники, теплиці) — від 300 тис. до 5-7 млн грн, ІТ-сфери, стартапів, переробної промисловості. В кожній з програм визначено грошовий розмір грантів.

Як писав портал "Коментарі", експерти розповіли, що вже зроблено та які є проблеми на економічному фронті. Експерти розповіли, як Україна тримає економічний фронт, які важливі рішення вже ухвалено, які ще треба ухвалити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини