Головна Новини Бізнес економіка Держборг України за місяць збільшився на 5 млрд доларів: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Держборг України за місяць збільшився на 5 млрд доларів: у чому причина

Держборг України зріс за місяць на 5 млрд доларів

29 листопада 2022, 20:05
Поділіться публікацією:

Станом на 31 жовтня 2022 року державний та гарантований державою борг України становив 3 770,95 млрд гривень або 103,12 млрд доларів. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на інформацію Міністерства фінансів.

Держборг України за місяць збільшився на 5 млрд доларів: у чому причина

Держборг України зріс за місяць (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що протягом жовтня цього року сума боргу нашої держави збільшилась у гривневому еквіваленті на 183,51 млрд гривень та на 5,02 млрд доларів у доларовому еквіваленті.

 Голова комітету Верховної ради з питань податкової та фінансової політики Данило Гетманцев заявив, що державний борг у жовтні зріс через зовнішні запозичення на фінансування дефіциту бюджету. У жовтні Україна отримала 2 млрд євро макрофінансової допомоги від ЄС, 550 млн євро від ЄІБ, 1,3 млрд доларів від МВФ, 0,5 млрд доларів від Світового банку.

 У відомстві зазначили, що ці кредити надаються на пільгових умовах та на довгі терміни.

Зазначимо, що "Коментарі" писали про інвестиції в економіку під час війни. Голова української асоціації венчурного та приватного капіталу Андрій Колодюк має оптимістичний прогноз та розповідає, що ІТ-сектор тримається та продовжує притягувати до України інвестиції навіть попри війну. Також фахівець проаналізував стан справ в реальному секторі економіки. На його думку, це інша складова і там все набагато гірше тому, що там працюють інші механізми, які тільки починають вибудовуватися. Засновник  First Kyiv investment club Іван Компан наголосив, що до війни в Україні був критично низький рівень іноземних інвестицій. І навіть попри війну, деякі інвестиції будуть продовжуватися. Також Іван Компан заявив, що Україна має змінюватися, адже війна закінчиться і нам потрібно стати цікавими для іноземних інвесторів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини