Головна Новини Бізнес економіка Держстат порадував – інфляція в Україні сповільнилася: економіст розповів, чому це неправда
commentss НОВИНИ Всі новини

Держстат порадував – інфляція в Україні сповільнилася: економіст розповів, чому це неправда

За даними Держстату, інфляція в Україні в листопаді сповільнилася до 10,3%. Економіст докладно пояснив, чому така інформація не зовсім правдива

14 грудня 2021, 16:08
Поділіться публікацією:

Шляхом звичайного аналізу зростання видатків держави та держкорпорацій можна дійти висновку, що Держстат в Україні обманює своїх громадян щодо рівня інфляції у країні. Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook зазначив український економіст Юрій Гаврилечко.

Держстат порадував – інфляція в Україні сповільнилася: економіст розповів, чому це неправда

Гроші. Фото: Слово і діло

"Перед Новим Роком прийнято підбивати підсумки... Ось і Держстат вирішив, що інфляція в Україні "сповільнилася"... Щоправда, якщо харчуватися сонячним світлом та задовольнятися в одязі власною шкірою, то так і є. Але, якщо щось купувати платити за комуналку... То все суворо навпаки. А вже, якщо подивитися на зростання видатків держави та держкорпорацій... то можна сміливо стверджувати, що Держстат нахабно бреше щодо рівня інфляції", – зазначив Юрій Гаврилечко.

Економіст нагадав, що витрати Держбюджету-2022 закладаються на 20% вище, ніж у поточному 2021 році. Придивившись крізь призму витрат державних корпорацій, то тут ще цікавіше виглядає. Так, наприклад, вартість 1 км будівництва Великої об'їзної дороги навколо Києва на наступний рік збільшилася на 80% із 170 млн грн (близько $6 млн) до 300 млн грн (близько $11 млн).

Гаврилечко звертає увагу на те, що під цю справу тендери з будівництва було виведено з-під загальної системи держзакупівель шляхом внесення змін до ЗУ "Про публічні закупівлі".

"От як би не хотілося вірити в краще, але щось мене мучать сумніви щодо того, що кільцева навколо Києва буде за якістю схожа на німецькі автобани, хоча за ціною вона вже з ними порівнялася… Більше схоже на будівництво Великої відкатної дороги чи Великої розпильної, чи не так?", – резюмував експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Держстат назвав найприбутковіші галузі економіки України у 2021 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини