Головна Новини Бізнес економіка До кешбеку від Зеленського приєднаються найбільші мережі супермаркетів: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

До кешбеку від Зеленського приєднаються найбільші мережі супермаркетів: деталі

З вересня "АТБ-маркет", "Сільпо", Novus, Varus та "Auchan Україна" офіційно приєднаються до програми та приєднаються до її бета-тестування

29 серпня 2024, 07:45
Поділіться публікацією:

Найбільші продуктові мережі України підтвердили приєднання до програми "Національний кешбек". Як передає портал "Коментарі", про це пише видання Forbes Ukraine, цитуючи заяву виконавчого директора Ukrainian Food Retail Alliance (UFRA) Наталії Петровської.

До кешбеку від Зеленського приєднаються найбільші мережі супермаркетів: деталі

Національний кешбек. Фото: з відкритих джерел

Forbes пише, що з вересня "АТБ-маркет", "Сільпо", Novus, Varus та "Auchan Україна" офіційно приєднаються до програми та приєднаються до її бета-тестування.

"Ритейлери вважають, що окрім підтримки українських товарів програма допоможе виділити прозорих гравців ринку роздрібної торгівлі, адже для нарахування кешбеку продавець повинен видати покупцеві фіскальний чек", — розповіла Петровська.

Наразі проводяться останні консультації з Мінекономіки та внутрішні технічні погодження у торгових мережах. Кожна мережа самостійно повідомить покупців про запуск роботи програми Національний кешбек у магазинах.

Варто відзначити, що українські виробники з 24 серпня можуть подавати заявки на участь у програмі "Національний кешбек" через портал Дія.

У Мінекономіки передбачають зростання ВВП до кінця 2024 року на 0,25 процентного пункту завдяки програмі "Національний кешбек".

Читайте також на порталі "Коментарі" — в уряді повідомили, що в Україні діятиме програма "Національний кешбек". Програма, згідно з якою громадяни отримуватимуть компенсацію 10% вартості куплених ними українських товарів, почне працювати 2 вересня 2024 року. Громадяни через Дію отримуватимуть компенсацію за придбання товарів, вироблених в Україні. Як це вплине на бюджет? Звідки фінансування? Чи кешбек оподатковуватиметься? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини