Головна Новини Бізнес економіка Долар знову покотився вниз: які прогнози на липень
commentss НОВИНИ Всі новини

Долар знову покотився вниз: які прогнози на липень

Літо - традиційний час для переведення гривневих заощаджень у валютні

30 червня 2021, 20:53
Поділіться публікацією:

Долар 29 червня після зниження за офіційним курсом впав на міжбанку до 27,17-27,18 грн. Протягом робочого тижня з 29 червня по 2 липня курс залишиться стабільним або навіть ще трохи знизиться.

Долар знову покотився вниз: які прогнози на липень

Валюта (фото з відкритих джерел)

Долар в Україні йде на зниження. З чим це пов'язано? Які прогнози на липень? У чому українцям краще зберігати свої заощадження? Експерт оцінив для порталу "Коментарі".

Як вважає старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, фундаментально на валютному ринку нічого не змінилося.

"Експортери завдяки вдалій зовнішній кон'юнктурі почувають себе добре і пропонують ринку валюту. Зміцнення гривні, яке спостерігається з минулої п'ятниці, — це продовження стійкого тренду, який спостерігається з кінця квітня після технічної корекції у вигляді зростання долара з 15 по 24 червня.

Валюти на ринку, навіть за наявності фундаментальних причин для стійкого тренду, не рухаються під лінійку в одну сторону, а роблять тимчасові відкати (корекції) в протилежний бік. Найближчою метою для зниження долара може стати рівень 26,9 грн", — розповів експерт.

По його словам. заощадження, як завжди, варто диверсифікувати.

"З огляду на нинішню динаміку, половину доцільно зберігати в гривні, другу половину розділити між доларом і євро. Для більш консервативних інвесторів можна порадити заощадження розділити порівну між цими трьома валютами. Довгостроковим ризиком для гривні залишається можливість згортання реформ, і, як наслідок, припинення програми з МВФ", — додав він.

Нагадаємо, світові фондові індекси впали до чотиритижневого мінімуму після того, як несподіване рішення Федеральної резервної системи США минулого тижня знизило привабливість більш ризикованих активів, тоді як долар утримував зростання і знаходився поблизу 10-тижневого максимуму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини